'Ateneus: Llavor de llibertat'. Estrena del documental

 Font:
Barcelona
Dilluns, 16/09/2019

Acte organitzat conjuntament amb la Conselleria de Cultura, gratuït i obert a tots els socis i simpatitzants dels ateneus.

La Federació d’Ateneus de Catalunya rebrà el proper 16 de setembre el reconeixement de la Generalitat de Catalunya, per la seva aportacio al món de la cultura i la cultura popular a través de les gairebé 180 entitats federades per tot Catalunya.

Durant aquest acte es presentarà l’eina per mesurar l’impacte social als ateneus. L’acte estarà presidit per l’Honorable consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga i clourà amb un aperitiu i una cova de cava pels assistents.

L’acte, que se celebrarà a la Filmoteca de Catalunya, servirà per presentar oficialment també el documental ‘Ateneus: Llavor de llibertat’; una producció de la FAC i Nosotros Films, que fa un recorregut per la història dels ateneus a través de cinc etapes ben marcades (l’inici, el creixement, la politització, la repressió i reorganització i la recuperació, la crisi i la reinvenció), amb els testimonis d’algunes persones rellevants del món ateneístic.

El director del documental, Sergi Sandúa, serà l’encarregat de presentar el documental, que es projectarà tot just després d’un breu parlament del president de la FAC, Pep Morella. El documental es podrà tornar a veure el 18 d’octubre de 2019 en el marc de la 2a Trobada Nacional, a Tàrrega.

Per assistir-hi cal confirmar a través del formulari que podeu trobar al web.

Data: 

Dilluns 16 set

Hora: 

19:00

Organitzador: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
ateneus@ateneus.cat