BCN-DH International Photo Festival

 Font:
Dissabte, 10/12/2022 fins Diumenge, 18/12/2022

Oberta la convocatòria de la segona edició del Festival Internacional de Fotografia sobre Drets Humans i Justícia Global de Barcelona.

El certamen, organitzat per l'Associació Catalana per la Pau, International Action for Peace i Más Retina, pretén oferir una mirada al voltant dels problemes globals i les causes que els originen, tot utilitzant la fotografia com a eina per avançar cap a majors nivells de justícia social i sostenibilitat ambiental, en el marc del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La convocatòria s’adreça a fotògrafs i fotògrafes, professionals o no, majors d'edat i sigui quina sigui la seva nacionalitat.

Les fotografies han d’abordar qualsevol temàtica relacionada amb els drets humans i la justícia global. Es valorarà especialment la incorporació de la perspectiva de gènere, temes de justícia climàtica, migracions, dret a l’habitatge i, en general, l’orientació cap als 17 objectius de l’Agenda 2030, la comprensió del model de desenvolupament global i l’aproximació a les causes dels conflictes i les desigualtats.

La convocatòria està oberta fins al 10 de novembre, data màxima en què les participants poden enviar les seves propostes.

D’entre tots els treballs presentats, el jurat seleccionarà deu finalistes. A partir del dia 10 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, es podran veure les deu exposicions, de gran format, repartides pels carrers i places de Barcelona, una en cada districte de la ciutat.El 18 de desembre, en un acte que tindrà lloc al Casal d’Entitats Mas Guinardó en el marc de la jornada ‘Al Guinardó, un món al barri’, s’anunciarà la persona guanyadora, que rebrà un premi de 2.000 euros.

L’edició anterior del festival va suposar un èxit de participació, amb 187 treballs presentats, provinents de totes parts del món. Marc Sanyé (‘L’altra frontera’) i Antonio Aragón (‘Aules perilloses. Ensenyar l’Alcorà o morir’) van ser els guanyadors ex aequo.

Bases completes de la convocatòria

Data: 

Dissabte 10 des

Hora: 

09:02

Organitzador: 
Associació Catalana per la Pau, International Action for Peace i Más Retina
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@acpau.org