Campanya #1Lib1Ref de la Viquipèdia

Campanya #1Lib1Ref de la Viquipèdia.
Dilluns, 23/01/2017 fins Dimarts, 31/01/2017
(En línia)

La Viquipèdia és una font de coneixement que moltes vegades ha estat qüestionat per la seva fiabilitat. Aquesta campanya internacional té el propòsit d'augmentar el nombre d'informació referenciada.

La Viquipèdia catalana i les seves germanes que habiten a Internet, tenen un greu problema. Generalment hi ha una certa desconfiança per la validesa de les informacions que hi ha dins les viquipèdies. Qualsevol usuari o usuària de la Viquipèdia, pot editar qualsevol article i afegir informacions que no corresponen. Per sort, els lectors o editors de la Viquipèdia, poden afegir una etiqueta a la frase qüestionada, indicant que falta citar la font d'informació.

Per resoldre totes aquestes faltes de comprovants de validesa d'informació, tot el conjunt de viquipèdies han creat la campanya #1Lib1Ref. Aquesta campanya internacional té per objectiu afegir referències bibliogràfiques als articles de la Viquipèdia que requereixen fonts d'informació. Per a fer-ho, necessiten la participació dels bibliotecaris i bibliotecàries.

Els bibliotecaris i bibliotecàries, en el seu dia a dia, reben moltes consultes relacionades amb la cerca d'informació. Aquestes consultes, les realitzen persones que necessiten informació d'una font fiable. Si cada bibliotecari o bibliotecària del món, destinés 10 minuts a solucionar sol·licituds de citació de fonts, tot el conjunt de viquipèdies esdevendrien una font fiable d'informació.

Per participar en aquesta campanya cal que feu el següent:

  • Primer de tot heu de crear-vos un compte personal. Ha de ser personal i no pot ser de biblitoteca.
  • Després heu d'aprendre a editar els articles a la Viquipèdia. Podeu mirar aquest vídeo per fer-ho
  • Seleccioneu l'article que voleu millorar. En aquesta llista trobareu moltes propostes.
  • Afegiu la referència o referències que falten. Seguiu aquestes instruccions.
  • Deseu l'article i afegiu l'etiqueta #1Lib1Ref al resum d'edició.
  • Compartiu l'article a les xarxes socials fent servir l'etiqueta #1Lib1Ref, i així engrescareu als diferents usuaris i usuàries.

Podeu mirar els articles millorats en català aquí i els articles millorats a nivell mundial aquí. Teniu temps per a participar en aquesta campanya fins el 31 de gener del 2017.

Data: 

Dilluns 23 gen

Hora: 

12:47

Correu electrònic Organitzador: 
https://www.wikimedia.cat/contacte-i-premsa/
Organitzador: 
Amical Wikimedia