Campus Gutenberg

El 17 i el 18 de setembre torna el Campus Gutenberg a Barcelona
Barcelona
Dilluns, 17/09/2018 fins Dimarts, 18/09/2018

El 17 i el 18 de setembre torna el Campus Gutenberg a Cosmocaixa de Barcelona, amb propostes i idees dedicades a millorar i innovar la comunicació i la divulgació de la cultura científica.

Des de fa 8 anys, al setembre, CampusGutenberg esdevé un espai de debat i intercanvi d'idees on les persones implicades en la comunicació científica poden compartir experiències i propostes. L'objectiu és aprendre uns dels altres i reflexionar junts sobre els canvis que s'estan produint en el món de la comunicació de la ciència, i com es pot millorar.

El programa d'enguany inclou el taller d'oratòria 'Emociona presentant el teu projecte' de Roger Llavería i Robert Ferrer, una reflexió sobre el futur de les exposicions itinerants amb Ricardo Mutuberria, el taller sobre divulgació inclusiva 'Aprendre tocant' amb Marc Boada Ferrer, o un taller sobre "Esdeveniments 360º" amb Silvia Herrera i Marta Rodríguez. També es plantegen propostes per crear canals de youtube 'Les meves primeres passes com a Youtuber de ciència' amb Sandra Ortonobes i Pablo Fernández.
Durant les jornades s'afrontaran aspectes generals com l'evolució del periodisme en els darrers anys, amb la tertúlia amb Vladimir de Semir i Vanessa Pombo, o com garantir la divulgació científica en temes de salut sense 'fake news' o falses alarmes.
Es tractaran aspectes com la neurociència de la comunicació, amb Guillermo Orts, la importància del treball col·laboratiu en xarxa per l'organització d'esdeveniments de divulgació, i es presentaran pràctiques innovadores de participació ciutadana en ciència.
El campus inclou una conferència teatralitzada a càrrec de Susana Eva Martínez, la projecció de "En el aire", l'entrega dels premis Gutenberg, així com moments de networking i sortides guiades i 'pint of science'.

El Campus Gutenberg-CosmoCaixa és una iniciativa impulsada des del Màster de Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental de la UPF Barcelona School of Management, i la Fundació Bancaria "la Caixa", que es realitza amb la col·laboració del Centre d'Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu Fabra (CCS-UPF), l'Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), l'Asociación Española de Comunicación Científica (AECC) i la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT).

Es pot consultar el programa complet i fer la inscripció, que és gratuïta, a través de la pàgina de l'esdeveniment.

Data: 

Dilluns 17 set

Hora: 

09:00

Correu electrònic Organitzador: 
campusgutenberg@upf.edu
Organitzador: 
UPF Barcelona School of Management