Cap a la fi de la pobresa energètica

El 8 i 9 de novembre se celebra a Barcelona una trobada internacional per la lluita contra la pobresa energètica
Divendres, 08/11/2019 fins Dissabte, 09/11/2019

El 8 i 9 de novembre se celebra a Barcelona la primera trobada internacional d’experiències i pràctiques per una transició energètica, amb la mirada posada en la fi de la pobresa energètica

La pobresa energètica és una de les principals conseqüències dels models energètics actuals. Les polítiques energètiques afecten directament i de múltiples formes al conjunt de la població, no només a la vida de les persones i famílies que no poden assumir el pagament dels subministraments bàsics o una part d’ells.

Basats en l’actual sistema extractivista, aquests models perpetuen la impunitat, utilitzen l’energia com un bé privat, generen beneficis econòmics per a les grans empreses, obstaculitzen propostes de transició social i ambiental, i repercuteixen diàriament en la vida dels éssers humans i el medi ambient.

A iniciativa de diferents grups i organitzacions de l’Estat espanyol, com l' Alianza contra la Pobreza Energética (APE), la Fundación Rosa Luxemburg, l'Associació catalana d’Enginyeria Sense Fronteres (ESF), la Plataforma por un Nuevo Modelo Energético (Px1NME) o Tradener, els dies 8 i 9 de novembre de 2019 es reuniran a Barcelona experiències de diferents països, tant del sud com del nord global, que qüestionen les polítiques energètiques actuals i treballen per transformar-les.

La trobada busca conèixer i debatre diverses propostes internacionals que caminen cap a la transició energètica democràtica, així com consensuar estratègies i línies bàsiques per erradicar la pobresa energètica a l’Estat espanyol.

Data: 

Divendres 08 nov

Hora: 

09:00

Correu electrònic Organitzador: 
esfuniversitat@gmail.com
Organitzador: 
Enginyeria sense fronteres