Cap a on va Nicaragua? Testimonis directes de la lluita camperola, feminista i ambientalista

L’objectiu de la sessió és explicar la situació actual a Nicaragua i les demandes dels moviments  socials i la ciutadania enfront del govern dels Ortega-Murillo. Font: Unsplash.
Barcelona
Dimecres, 13/03/2019

El 13 de març, SOS Nicaragua organitza la sessió a l’espai Francesca Bonnemaison, Barcelona.

El proper dimecres 13 de març a les 19.00 h, SOS Nicaragua i las Feministas Autoconvocadas Barcelona organitzen l’acte ‘Cap a on va Nicaragua? Testimonis directes de la lluita camperola, feminista i ambientalista’.

L’objectiu de la sessió és explicar la situació actual a Nicaragua i les demandes dels moviments socials i la ciutadania enfront del govern dels Ortega-Murillo.

Després de gairebé un any des de l’inici de les protestes socials a Nicaragua, la líder camperola Francisca Ramírez, actualment a l’exili, juntament amb la defensora ambientalista Mónica López i la feminista María Teresa Blandón, venen a Barcelona per demanar justícia, democràcia i llibertat per al poble de Nicaragua.

Les activistes participen a la Unidad Nacional Azul y Blanco (UNAB), composta per 70 moviments i associacions, entre ells, l’Articulació de Moviments Socials.

Després de la crisi d’abril del 2018, res ha tornat a la normalitat a Nicaragua. Actualment, la repressió ha causat 777 persones desaparegudes i preses polítiques, 561 persones assassinades i més de 40.000 persones que han sol·licitat refugi a Costa Rica.

En un recent informe, la Comissió Interamericana de Drets Humans, a través del Grup Interdisciplinari d’Experts Independents (GIEI), ha determinat que l’estat nicaragüenc va cometre crims de lesa humanitat en contra de manifestants durant els fets de violència ocorreguts des del 18 d’abril fins al 20 de maig de 2018 a Nicaragua.

Per assistir, cal enviar un correu a l’adreça electrònica dyubrahams@gmail.com.

Data: 

Dimecres 13 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
SOS Nicaragua
Correu electrònic de l'organitzador: 
dyubrahams@gmail.com