Càpsula: Pedagogia d’Emergència: la pedagogia Waldorf en situacions de catàstrofe i trauma

 Font:
Barcelona
Dijous, 14/06/2018

Una proposta per mirar el trauma des de la mirada de l’ésser humà amb què la Pedagogia Waldorf acompanya els infants a l’escola, per treballar-hi la integració dels esdeveniments potencialment traumàtics.

Les catàstrofes naturals, les situacions de crisi provocades per accidents, o la violència en general, són situacions potencialment traumàtiques que si no s’atenen en les primeres setmanes poden provocar l’aparició de trastorns d’estrès posttraumàtic i generar malaltia mental a llarg termini. La Pedagogia d’Emergència és una proposta per mirar el trauma des de la mirada de l’ésser humà amb què la Pedagogia Waldorf acompanya els infants a l’escola, per treballar-hi la integració dels esdeveniments potencialment traumàtics, com uns primers auxilis anímics que enforteixin les pròpies forces d’autocuració.

A càrrec de: Joan del Rio, educador social, col·legiat 10.117. Té un Màster de la UdG en Formació en Psicoteràpia i Teoria del Vincle Afectiu i és membre de l’Associació Catalana de Psicologia Clínica-Evolutiva i Psicoteràpia del Vincle Afectiu (ACPCE-VA) i formació en Pedagogia Waldorf. És fundador de l’Associació de Pedagogia d’Emergència de Catalunya.

Data: 

Dijous 14 juny

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC)
Correu electrònic de l'organitzador: 
projectes@ceesc.cat