Càpsula presencial: Polítiques de suport a la parentalitat positiva. En especial atenció a famílies amb filles i fills de 0 a 3 anys

 Font:
BARCELONA
Dimarts, 03/10/2023

En aquesta Càpsula parlarem de la Llei de Famílies i sobre els canvis que proposa pel que fa a l’atenció a les famílies i a la infància 0-3.

En el nostre país estem a la cua dels països en democràcia pel que fa a legislació que garanteixi el suport a les famílies. Les famílies tenen unes obligacions i uns drets que són coneguts per tothom, però les administracions també tenen obligacions vers les famílies, però aquestes són poc específiques i concretes.

Els infants de 0 a 3 anys són invisibles als ulls de la societat en general i les seves necessitats, importants per definició, estan supeditades a les necessitats dels adults, sobretot pel que fa a l’activitat laboral.

Un dels objectius de la Llei de Famílies (aprovada pel Consell de Ministres el 28 de març de 2023, però no segellada al Congrés ni executada) és el reforç de les polítiques familiars en els primers 1.000 dies. També vol potenciar la parentalitat positiva, aquella que se centra en fomentar el desenvolupament saludable i positiu dels nostres fills i filles, a través de la creació d’un entorn segur, on prevalguin l’afecte, l’empatia i el respecte mutu.

En aquesta càpsula organitzada pel Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) parlarem de la Llei de Famílies i sobre els canvis que proposa pel que fa a l’atenció a les famílies i a la infància 0-3.

Data: 

Dimarts 03 oct

Hora: 

18:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
projectes@ceesc.cat