Càpsula: Supervisió i ètica en l'acció social
Es debatrà sobre la supervisió com un procés que s’aplica tant en l’exercici professional com en la formació acadèmica o contínua, i que té com a objectiu reflexionar i revisar el quefer professional i els sentiments que acompanyen l'activitat.
La pràctica de l'educació social situa les i els professionals en un escenari de presa de decisions amb una alta càrrega valorativa que no sempre és fàcil de gestionar. L'exposició permanent a situacions de presa de decisions de caràcter moral pot esdevenir a mig termini una causa d'estrès.
En aquesta Càpsula s'exposaran les principals causes generadores de conflicte moral, les principals formes de gestió dels professionals i la correlació que hi ha entre aquestes formes de gestió i l'augment de l'estrès. Es reflexionarà sobre com és la formació en ètica que reben els professionals i si aquesta és adequada o suficient per gestionar la conflictivitat moral.
D'altra banda, es debatrà sobre la supervisió com un procés que s’aplica tant en l’exercici professional com en la formació acadèmica o contínua, i que té com a objectiu reflexionar i revisar el quefer professional i els sentiments que acompanyen l'activitat, així com contrastar els marcs teòrics i conceptuals amb la pràctica quotidiana.
A càrrec de:
- Carmina Puig, professora de Treball Social del Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili. Llicenciada en Psicologia i Doctora en Antropologia Social i Cultural.
- Jesús Vilar, mestre i doctor en Pedagogia. Professor titular de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés (URL). Va participar a la comissió que va redactar el Codi deontològic.
Aragó, 141-143, 4a planta
Barcelona
(Barcelona)
<p class="address" translate="no"> Aragó, 141-143, 4a planta <br> Barcelona <br> (Barcelona) <br> </p>
<p class="address" translate="no">
Aragó, 141-143, 4a planta <br>
Barcelona <br>
(Barcelona) <br>
</p>