Celebració cavalcades Tres Tombs 2022

Celebració dels Tres Tombs a Cerdanyola del Vallès, l'any 2018. Font: Federació Catalana dels Tres Tombs.
Dissabte, 15/01/2022 fins Diumenge, 09/10/2022

I com és tradició, comencem l'any amb la tradicional festivitat dels Tres Tombs, celebrada a l'entorn del 17 de gener: Sant Antoni Abat.

Una de les tradicions catalanes més populars és la celebració dels Tres Tombs, una festa que beneeix els animals, majoritàriament cavalls, mules o altres animals de tir. Consisteix a donar tres voltes a la població, per lluir aquests animals i la carrosseria que tiben. El recorregut sempre passa per una església o ermita on es du a terme la seva benedicció. Culturalment, són moltes les poblacions que, a l'entorn de la cavalcada dels Tres Tombs, celebren festes relacionades amb les feines del camp i els animals de càrrega.

Aquí et deixem totes les celebracions de Tres Tombs que es duran a terme al 2022 arreu de Catalunya: dia, hora i població. El dissabte 15 de gener, durant tot el matí, se celebren els Tres Tombs de l'Esquirol (Osona). El diumenge 16 de gener hi ha cinc cavalcades, de 8 a 15 h: els Tres Tombs d'Argentona (Maresme), els Tres Tombs de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), els Tres Tombs de Martorell (Baix Llobregat), els Tres Tombs de Polinyà (Vallès Occidental) i els Tres Tombs de Sant Andreu de Palomar (Barcelonès).

El cap de setmana següent, el dissabte 22 de gener, es podrà gaudir de la cavalcada dels Tres Tombs del barri de Sant Antoni de Barcelona, a l'Avinguda Paral·lel amb carrer Tamarit, fins al Mercat de Sant Antoni. Es preveu que comenci a les 10.30 h. El diumenge 23 de gener se celebren els Tres Tombs d'Igualada (Anoia), durant tot el matí. Per últim, el diumenge 30 de gener, tenen lloc els Tres Tombs de Calafell (Baix Penedès), també durant tot el matí.

Pel que fa als mesos següents, el diumenge 13 de febrer, hi ha la cavalcada dels Tres Tombs de Sant Joan Despí (Baix Llobregat). Ja a la primavera, al mes d'abril, tenim els Tres Tombs de Cervelló (Baix Llobregat), el diumenge 24 d'abril, i el diumenge següent, 1 de maig, se celebren els Tres Tombs de Vilaverd (Conca de Barberà), durant tot el matí.

De tornada de l'estiu, el diumenge 11 de setembre, Diada de Catalunya, hi ha la cavalcada dels Tres Tombs de Sant Sadurní d'Anoia. El mes següent, octubre, el diumenge dia 9, se celebren els Tres Tombs de Miravet (Ribera d'Ebre).

Data: 

Dissabte 15 gen

Hora: 

08:00

Organitzador: 
Federació Catalana dels Tres Tombs
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@trestombs.com