Cens de lliri de mar

Cens de lliri de mar
Torredembarra
Dimarts, 04/08/2020

Jornada de voluntariat ambiental a les dunes dels Muntanyans per realitzar el cens de lliri de mar amb el Gepec, el diumenge 4 d'agost.

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (Gepec) organitza el proper diumenge 4 d’agost una jornada de voluntariat per fer un cens de lliri de mar a la Platja Natural dels Muntanyans.

Es tracta d’una activitat que es fa cada any per aquestes dates i que permet avaluar l’estat de conservació d’aquestes flors espectaculars que, al mateix temps, serveixen com a indicador de l’estat de conservació dels trams prospectats en anys diferents.

La jornada es realitza en un dels paisatges més bells del país: les dunes dels Muntanyans, en el moment de la floració del lliri de mar (Pancratium maritimum), una flor delicada i especial capaç de viure i florir damunt l'arena de la platja. Mitjançant el cens es fa un seguiment d'aquesta espècie i es recullen dades molt valuoses per la seva conservació. A més, al mateix temps que es dona a conèixer l’espècie, s’ajuda a crear consciència de la seva importància en l’ecosistema de la platja per tal que sigui respectada.

La jornada, que començarà a les 10 h del matí, tindrà lloc a la Platja Natural dels Muntanyans i el punt de trobada és davant de Cal Bofill, al final del passeig de Colom de Torredembarra (direcció Barcelona, just abans del Club Marítim).

Es tracta d’una activitat lliure i gratuïta que compta amb el suport de la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra. Cal inscripció prèvia i es recomana portar barret, roba i calçat còmode, aigua i protecció solar.

Data: 

Dimarts 04 ag

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (Gepec)
Correu electrònic de l'organitzador: 
secretaria@gepec.cat