Cicle d'activitats 'No m'oblidis'

 Font:
Divendres, 17/09/2021 fins Dimarts, 21/09/2021

En motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer s'organitza un cicle d'activitats anomenat 'No m'oblidis' per recordar i reivindicar a les persones amb Alzheimer i a tota la seva xarxa de suport.

La primera edició del Cicle No m’oblidis sorgeix amb el propòsit de recordar i reivindicar a les persones que tenen Alzheimer, així com a l’extensa xarxa de suport amb la que sovint compten. És per això que les activitats programades van majoritàriament dirigides a esdevenir espai de respir, espai d’informació i espai d’oci per a totes elles.

Aquest propòsit es tradueix en l’organització de tallers vinculats amb l’art i la reminiscència - una tècnica destinada a estimular la memòria a través dels records -, en la projecció de pel·lícules i en la creació de converses entre persones que es troben immerses en aquesta malaltia.

El motiu de centrar la commemoració del Dia Mundial de l’Alzheimer, que se celebra el 21 de setembre, en les persones afectades i les seves famílies és perquè ens neguem a que la malaltia resti visibilitat a les persones que hi ha darrere. Més i tot, en un any en que la Covid-19 i les mesures per aturar-la han aïllat a un col·lectiu que ja se situa als marges de la societat, tot i afectar a més de 140.000 persones a Catalunya i a 50 milions arreu del món.

La prevenció i la detecció precoç esdevenen una peça clau per tal de garantir el benestar de les persones amb demència és per això que durant el Cicle No m’oblidis també es realitzaran nombroses proves de memòria per tal de conscienciar a la població de la importància de revisar-se la memòria i per detectar possibles senyals d’alarma davant malalties neurodegeneratives.

Totes les activitats són gratuïtes i requereixen d'inscripció prèvia.

Data: 

Divendres 17 set

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Alzheimer Catalunya Fundació
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@alzheimercatalunya.org