Cicle de Cinema sobre l’Índia

Dia de Ganesh a Mumbai, Font: sandeepachetan.com travel photography, Flickr
Barcelona
Dimecres, 28/09/2016 fins Dimecres, 02/11/2016

El CaixaForum projectarà quatre pel·lícules fins al novembre per conèixer de més a prop la realitat del país asiàtic. La temàtica d’una d’elles gira al voltant del dret de les dones a ser lliures.

Quatre pel·lícules molt recents del cinema indi seran projectes al CaixaForum des del 28 de setembre fins al mes de novembre de 2016. Aquest és el nou Cicle de Cinema que ha llençat l’equipament cultural per apropar la realitat del país asiàtic, un esdeveniment on totes les pel·lícules es projectaran a les 20h del vespre en els seus respectius dies. Concretament, una d’elles, "Parched", tracta sobre l’oposició d’unes dones en contra dels valors masculins dominants que les oprimeixen i en el film s’enfrontaran contra aquelles tradicions ancestrals que les esclavitzen.

A continuació hi ha un resum dels dies i de les pel·lícules:

28 de setembre 2016

Raam Leela

Explica la història de Romeu i Julieta a l’Índia. És un conflicte entre famílies barrejat amb la música, el color i els balls del cinema de Bollywood.

5 d’octubre 2016

Tribunal

Un advocat intentarà demostrar els autèntics motius del suïcidi d’un treballador de les clavegueres. Va ser la millor pel·lícula Secció Horitzons, al Festival de Venècia 2015.

19 d’octubre 2016

The Lunchbox

La pel·lícula narra de manera senzilla com es creen llaços de complicitat entre dos desconeguts a Bombai. Va ser premi del Públic a la Setmana Crítica de Canes 2013.

2 de novembre 2016

Parched

Quatre dones, a un poble petit de l’Estat de Gujarat, s’oposen a homes que les oprimeixen. Enfortides per la seva amistat, buscaran la llibertat enfrontant-se a les seves pròpies pors.

Data: 

Dimecres 28 set

Hora: 

20:00

Organitzador: 
CaixaForum Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
icaixaforumbcn@magmacultura.net