Cicle de diàlegs sobre la mirada que tenen els i les professionals d'afers socials sobre l'Islam

Logotip de DIXIT Girona
Girona
Dimecres, 18/01/2017 fins Dimecres, 01/02/2017

L'activitat pretén desmuntar tòpics i estereotips que procedeixen d'una versió occidentalitzada de l'Islam.

El cicle “Islam: prejudicis, perspectiva i praxi professional” està organitzat per DIXIT Girona i tindrà lloc els dies 18 i 25 gener, i 1 febrer.

Es tracta de tres sessions obertes i participatives per reflexionar sobre com la mirada sobre l’Islam influeix en la tasca dels i de les professionals de l’àmbit d’afers socials. Les tres jornades tindran format de conversa activa i començaran amb la intervenció d’una persona experta que donarà pas a un diàleg amb tothom qui assisteixi.

Saïd El Kadaoui Moussaoui, escriptor i psicòleg, obrirà el cicle el 18 de gener. És autor de “No” (2016), “Cartes al meu fill” (2011) i “Límites y fronteras” (2008). Actualment és docent al màster de Psicoteràpia Psicoanalítica de la Universitat de Girona (UdG) i col·laborador a El Periódico.

El 25 de gener, Jordi Moreras, investigador i professor d'antropologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV), serà l'encarregat de dirigir la segona jonada. Moreras és autor de publicacions sobre religió com “Actors i representacions. L'associacionisme d'origen marroquí a Catalunya” (2009), o “La Guia de gestió de la diversitat religiosa en cementiris i serveis funeraris” (2013).

L'arabista i periodista Jordi Llaonart tacarà el cicle de diàlegs el dia 1 de febrer. Durant sis anys ha estat corresponsal de premsa al Pròxim Orient, i és autor del llibre “Per entendre l'Iraq” (2007) i del blog "Interpretant el món àrab i l'Islam".

Les places estan limitades a 15 persones i ja estan exhaurides, però pots apuntar-te a la llista d'espera a partir d'aquest formulari online. Només s’accepten inscripcions a totes tres sessions.

Data: 

Dimecres 18 gen

Hora: 

10:00

Organitzador: 
DIXIT Girona