Cicle de sortides a través d'iniciatives d'economia social i solidària al territori gironí

Cicle de sortides a través d'iniciatives d'economia social i solidària al territori gironí
Divendres, 05/07/2019 fins Dissabte, 13/07/2019

Del 5 al 13 de juliol l'Associació de Naturalistes de Girona i la Fundació Ent organitzen un cicle de sortides a través d'iniciatives d'economia social i solidària al territori gironí

IDÀRIA, Fundació Emys i Bosquerols, són tres exemples d'economia social i solidària al territori gironí vinculats amb la conservació dels entorns rurals i naturals.

Amb aquest cicle de sortides l'Associació de Naturalistes de Girona i la Fundació Ent volen donar a conèixer experiències en activitats econòmiques compatibles els ecosistemes.

El cicle es compon de tres sortides:

  • Divendres 5 de juliol a les 9 del matí, es visita a l'empresa cooperativa d'inserció IDÀRIA, creada per l'ONG Llagostera Solidària per crear oportunitats laborals per a persones en risc d'exclusió o en perill de ser-ho. Compren el 'Projecte Serveis', al voltant de serveis de neteja, jardineria, desbrossaments, suport en horticultura, docència i suport en serveis educatius, el 'Projecte Formació', encarat a la formació per a la inserció laboral, i el Projecte 'Carbó d'Ardenya i Gavarres – La Carbonera, de serveis forestals i producció de carbó vegetal.
  • Dissabte 6 de juliol a les 9 del matí es visita la Fundació Emys, a Riudarenes. Es tracta d'una entitat sense ànim de lucre dedicada a la conservació de la natura, en especial a les zones humides i de la tortuga d'estany (Emys orbicularis), mitjançant recerca, gestió, conservació, educació i conscienciació. L'entitat treballa en xarxa amb actors del territori a fer-ne una gestió sostenible, promovent l'agroecologia, la gestió forestal sostenible, l'educació ambiental i l'ecoturisme.
  • Dissabte 13 de juliol a les 9 del matí es visita la cooperativa de treballs forestals Bosquerols, a Serinyà, caracteritzada per una ètica i filosofia basada en una millor gestió sostenible dels boscos. Gestiona, optimitzen i garanteixen totes les funcions intrínseques de les masses forestals i treballen pels boscos del futur.


Les sortides formen part del projecte 'L'economia socioambiental i solidària com a eina de conservació i valoració dels serveis ambientals dels ecosistemes', que té per objectiu de remarcar el vincle entre l'Economia Socioambiental i Solidària (ESS) i la conservació dels serveis ambientals dels ecosistemes en entorns rurals i naturals.

Per assistir a les sortides, cal inscripció prèvia enviant un correu o trucant a voluntariat@naturalistesgirona.org o 972 22 36 38.

Data: 

Divendres 05 jul

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Associació de Naturalistes de Girona
Correu electrònic de l'organitzador: 
voluntariat@naturalistesgirona.org