Clausura del cicle 'Salut i Natura'

Clausura del cicle de debats 'Salut i Natura' al Palau Macaya de Barcelona
Barcelona
Dimecres, 30/01/2019

El dia 30 de gener al Palau Macaya de Barcelona es clausura el cicle de debats 'Salut i natura', amb la presentació de declaració pública sobre els principis bàsics del binomi salut i natura.

El cicle Salut i Natura ha posat en valor la contribució de la natura en la salut de les persones, destacant la importància de disposar d’un entorn ben conservat, amb una rica biodiversitat, per garantir un desenvolupament humà més sostenible a nivell social, econòmic i ambiental.

Durant l'acte es presentarà una declaració pública sobre els principis bàsics del binomi salut i natura, i una estratègia d’acció a Catalunya a partir del treball en xarxa dels diferents actors implicats, fruit de les 3 jornades de treball que s’han desenvolupat al llarg del cicle, sota el títol 'Com generem territoris sans i sostenibles', Com construïm ciutats saludables? i Com garantim un accés equitatiu a la natura?.

El programa de la jornada és:

  • 17:45h - Recepció
  • 18:00h - 18:30h - Ponència inaugural. Scottish Program “Our Natural Health Service” amb Pete Rawcliffe del Scottish Natural Heritage, coordinador de la iniciativa Our Natural Health System impulsada l’any 2007. Es basa en una estratègia de col·laboració estable entre el patrimoni natural escocès, el departament de salut i altres departaments del govern escocès. Té per objectiu aconseguir un canvi en l’ús de solucions basades en la natura per aconseguir resultats en la salut de la població, i mostrar que el patrimoni natural d’Escòcia és un recurs que pot ajudar a abordar part dels problemes de salut actuals.
  • 18:30h - 19:15h - Presentació de la Declaració de Salut i Natura per Catalunya. Per Josep Maria Mallarach, membre de la Comissió d’Ètica de la XCT i Jordi Pigem, Doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona, especialista en filosofia de la ciència i pensament ecològic.
  • 19:15h - 19:45h - Cloenda. Amb Marc Vilahur, president de la Xarxa de Custòdia del Territori , Arnau Queralt. director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya, Marta Subirà, Secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Carme Bertral. Secretària d’Atenció Sanitària i Participació de la Generalitat de Catalunya.

És necessari realitzar inscripció prèvia a través del web www.palaumacaya.com. L'entrada és gratuïta però l'aforament és limitat.

Per a més informació es pot contactar amb Sandra Carrera al correu scarrera@xct.cat.

Data: 

Dimecres 30 gen

Hora: 

17:45

Organitzador: 
Xarxa de Custòdia del Territori
Correu electrònic de l'organitzador: 
scarrera@xct.cat.