Com actuar contra les espècies invasores?

Jornada dedicada a les espècies exòtiques invasores el 30 d'abril a Camadoca
Santa Maria de Merlès
Dimarts, 30/04/2019

Una jornada el 30 d'abril ofereix recursos a les entitats per organitzar accions per actuar contra les espècies exòtiques invasores.

La Setmana de la Natura se celebra enguany de l'1 al 9 de juny i estarà centrada en les espècies invasores, que es consideren la segona causa al món de pèrdua de biodiversitat. Per aquest motiu la Xarxa per la Conservació de la Natura i el departament de Medi Ambient organitzen una jornada formativa al centre de conservació de fauna Camadoca.

Durant la jornada es repassaran les espècies exòtiques invasores de flora i fauna al nostre territori, se n'analitzaran quins impactes provoquen en els ecosistemes i sobre les altres espècies autòctones. També es presentarà quina gestió es realitza a Catalunya des de l'administració, quin és el paper de les entitats ambientals i com implicar a la ciutadania.

Es plantejaran diverses maneres amb les que la ciutadania pot comprometre's: des de jornades de voluntariat ambiental, a itineraris de mapatges, a sensibilització sobre la problemàtica.

La trobada tindrà lloc al Centre de conservació de fauna Camadoca, a Santa Maria de Merlès (Berguedà), on l'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) realitza treball de conservació de la fauna autòctona del Berguedà i d'educació i sensibilització. La jornada inclou una visita guiada a les instal·lacions, per conèixer la tasca de l'associació i els animals preservats.

Per a consultar el programa complet i inscripcions en aquest enllaç.

Data: 

Dimarts 30 abr

Hora: 

10:00

Organitzador: 
Setmana de la Natura
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@setmananatura.cat