Commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades

Commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades
Barcelona
Divendres, 19/06/2015

Es realitzaran activitats al voltant del 20 de juny per commemorar aquest dia i donar veu a les persones refugiades.

El 20 de juny és el Dia Mundial de les Persones Refugiades. Per això es realitzarà al un acte de commemoració amb diferents activitats que se celebrarà el 19 de juny a la tarda. L'acte, adreçat a la ciutadania en general té per objectiu que la ciutadania pugui sentir la veu de les persones refugiades, així com reconèixer la tasca que fan les entitats que treballen per a les persones sol·licitants d’asil i refugiades.

A més de totes les activitats del dia 19 de juny que s’emmarquen en l’Acte Unitari, entitats com la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat o la xarxa Asil.Cat, han proposat activitats que s’allargaran fins el 26 de juny. En aquest sentit, s’inclou des d’una exposició de diaris il·lustrats de persones refugiades, una conferència sota el títol les “Consideracions entorn del dret d’asil. Una mirada a la Mediterrània” o formació per advocats d’ofici.

Programa de l'Acte Unitari (19 de juny)

  • A les 17:30 h. La Xixa Teatre: Benvinguda al refugiat? Performance de l’esperança. Coreografia, música i lectura d’experiències de benvinguda. Plaça Fort Pienc, 4-5
  • A les 18:00 h. Benvinguda als assistents a càrrec de Francesc Triola i Torres, periodista que ha rebut diferents premis per la seva divulgació i defensa dels drets fonamentals.
  • Parlaments institucionals a càrrec de Xavier Bosch i Garcia, Director General per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya i un/a representant de la Direcció d’Immigració i Interculturalitat de l’Ajuntament de Barcelona.
  • Presentació d’un vídeo que recull les últimes dades sobre les persones refugiades al món i a l’Estat espanyol.
  • Diàleg amb les testimonis: dues noies que van decidir marxar de Rússia per poder viure plenament la seva relació, la seva vida. Una dona que va haver de fugir de Colòmbia a causa de la seva lluita per la pau i la transformació social.
  • Lectura del Comunicat de les entitats promotores.
  • Cloenda amb actuació musical a càrrec de Fatlipz y Adry Bueno dins del projecte Cabal Musical.
Data: 

Divendres 19 juny

Hora: 

05:30

Organitzador: 
CEAR
Correu electrònic de l'organitzador: 
ccar@cear.es