Commemoració del IX aniversari de la tragèdia del Rana Plaza a Bangladesh

Persona treballant en la confecció d'un teixit. Font: Llicència CC Pixabay.
Barcelona
Diumenge, 24/04/2022

En el marc de la campanya 'Les vides que vestim', el diumenge 24 d'abril es reclama justícia social i ambiental al sector tèxtil en memòria del desastre industrial que va ocórrer el 2013.

Fa nou anys que l'edifici Rana Plaza a Bangladesh es va ensorrar, provocant la mort de més de mil cent persones, en la seva majoria dones, treballadores del sector tèxtil. El Rana Plaza acollia més de cinc mil persones que fabricaven peces de roba per a una dotzena de marques conegudes mundialment. Feia setmanes que les treballadores denunciaven vibracions i esquerdes a l'edifici, però ningú els va fer cas. Dues mil cinc-centes persones van resultar ferides segons dades de La Coordinadora pel Comerç Just i les Finances Ètiques (LaCoordi).

El diumenge 24 d'abril es commemora aquesta tragèdia, amb una concentració a la Rambla del Raval de Barcelona, d'11 a 12.30 h, organitzada per LaCoordi, SETEM Catalunya - Roba Neta i Fashion Revolution. S'organitza una batukada, projectes artístics, dansa contemporània i música de la mà de Climate Session, en una jornada de reivindicació per millorar les condicions laborals de les persones treballadores del sector tèxtil, ja que la indústria de la moda convencional es basa en l’explotació de la mà d’obra i els recursos naturals.

Per a més informació, es pot consultar el programa complet de la campanya 'Les vides que vestim' en aquest enllaç. Es duran a terme activitats durant el mes d'abril.

Data: 

Diumenge 24 abr

Hora: 

11:00

Organitzador: 
LaCoordi, SETEM Catalunya - Roba Neta i Fashion Revolution
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio@lacoordi.cat