Concentració a Barcelona per la igualtat de les dones a l’Església

La coordinadora de dones creients Alcem la Veu convoca un acte reivindicastiu el diumenge 6 de març a la plaça de la Catedral de Barcelona. Font: Alcem la Veu
Barcelona
Diumenge, 06/03/2022

La coordinadora de dones creients Alcem la Veu convoca un acte públic diumenge 6 de març a la plaça de la Catedral de Barcelona "per defensar la dignitat i la igualtat de les dones a l’Església".

Amb el lema A l’Església amb veu i vot i en el marc dels actes del Dia de la Dona, Alcem la Veu es mobilitza per reivindicar una major inclusió de la dona en determinats espais eclesials, on encara es considera insuficient la seva presència. La concentració és el 6 de març a les 11h a la plaça de la Catedral de Barcelona.

Malgrat que es van produint alguns canvis, el col·lectiu Alcem la Veu els considera “petits i insuficients”. En el cas de la diòcesi de Barcelona, afirmen que “en l’últim any no s’han vist canvis encaminats a reconèixer la igualtat de les dones a l’Església”. Des del darrer 8 de març, en canvi, el Vaticà ha instituït el ministeri laical del lectorat, l’acolitat i dels i les catequistes. Són passos que les feministes valoren com una manera de formalitzar una realitat que ja es produeix de de fa molt de temps a les parròquies.

La convocatòria del 6 de març es fa de manera coordinada amb catorze grups de la resta de l’Estat.

Alcem la Veu, que representa una vintena de grups de dones de parròquies, moviments i comunitats de creients de Catalunya i de les Illes, forma part del moviment internacional Catholic Women Council.

Tota la informació sobre l’acció ‘A l’Església amb veu i vot’ es pot consultar al web d’Alcem la Veu.

Data: 

Diumenge 06 març

Hora: 

11:00

Organitzador: 
Alcem la Veu
Correu electrònic de l'organitzador: 
donescreients8m@gmail.com