Concert final del concurs 'La Sardana de l'Any 2022'

Imatge d'una cobla en concert en representació de la final de 'La Sardana de l'Any 2022'. Font: Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona
Lloret de Mar
Dissabte, 27/05/2023

Després de cinc mesos de concurs, la Confederació Sardanista de Catalunya prepara la gran final en la qual es descobrirà quina és la millor composició escollida de l'any 2022.

El dissabte 27 de maig, el Gran Casino Costa Brava de Lloret de Mar serà l'escenari que acollirà el concert final del concurs 'La Sardana de l'Any 2022', en el qual s'enfrontaran les vuit sardanes finalistes que es disputaran el guardó de la competició, anomenat Premi Popular. La Confederació Sardanista de Catalunya és la impulsora de la iniciativa i ja fa trenta-tres anys que organitza el concurs, amb l'objectiu principal de donar a conèixer a la ciutadania les compositores de sardana i les obres que han estrenat durant l’any, i divulgar la vitalitat del món de la sardana.

L'acte començarà a les 17.30 h i les obres finalistes es presentaran en aquest ordre: 'Ocells primerencs', de Lluís Pujals; 'Junts', de Joaquim Hostench; 'Les campanes de Foixà', de Josep Coll; 'Capvespre a Figueres', d'Amadeu Escoda; 'Aires de Ponent', de Maria Mercè Navarro; 'Esperit bisbalenc', de Jordi Paulí; 'Balenyà, més de mil anys d'història', de Carles Santiago, i 'Anella banyolina', de Jordi Molina. Des de l'organització destaquen la tasca de Maria Mercè Navarro, l'única dona compositora que ha arribat a la final. La cobla i orquestra La Selvatana serà l'encarregada d'interpretar-les.

A més, durant la vetllada es podrà gaudir del concert de la Banda Municipal de Barcelona, amb un repertori que farà homenatge al vuitanta aniversari del compositor Joan Lluís Moraleda, i s'estrenarà en directe l'obra 'Fantasia per a Banda', de Dani Gasulla. Per a assistir, cal adquirir una entrada, la qual té un cost de vint euros.

Data: 

Dissabte 27 Maig

Hora: 

17:30

Organitzador: 
Confederació Sardanista de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
info@confsardanista.cat