Conferència 'Esclerosi múltiple, la malaltia de les mil cares'

 Font:
Barcelona
Divendres, 17/05/2019

Les relacions bidireccionals entre l'estrès, els factors psicològics i l'EM, i les diferents teràpies psicològiques que poden ajudar els pacients centraran aquesta xerrada, que comptarà amb el testimoni d'una persona afectada.

La ponència anirà a càrrec de Laia Briones, psicòloga, neurocientífica i professora a la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya. Precisament, la taxa de prevalença de l'EM a Osona és una de les més altes de Catalunya. Briones va realitzar la seva tesi doctoral sobre la relació entre l'EM, l'estrès i altres factors psicològics i socials, i ha publicat diferents articles científics i ha participat en diversos projectes de recerca sobre el tema. Actualment, treballa a la Fundació Sanitària d'Igualada, al Departament de Salut Mental - Hospital de Dia, i ho compagina amb tasques docents.

També hi participarà la traductora i escriptora Maria Climent, per relatar la seva experiència com a afectada i els problemes no només físics, sinó també psicològics i socials amb què s'ha trobat.

Data: 

Divendres 17 Maig

Hora: 

17:00

Organitzador: 
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials
Correu electrònic de l'organitzador: 
dixit.tsf@gencat.cat