Conferència: Iemen, la guerra silenciada

Iemen, la guerra silenciada
Barcelona
Dijous, 16/06/2016

El que no ens volen explicar, el que no volen que sapiguem. Qui lluita al Iemen? Per què i amb quins interessos? Quina és la dimensió real del conflicte? I quina la de l'emergència humanitària?

Solidarios sin Fronteras, una petita ONG de cooperació internacional que porta a terme els seus projectes d'ajut humanitari al Iemen, organitza aquesta conferència el proper dia 16 de juny a l'espai Torre Jussana de l'Ajuntament de Barcelona, on parlaran del que succeeix al Iemen realment i del que estan fent per ajudar-los i donar-los veu.

Són actualment la única ong espanyola que està ajudant al Iemen (les poques que hi ha, són majoritàriament internacionals) i els seus projectes són d'instal.lació de tancs d'aigua potable a camps de refugiats al nord de Sana'a, abastament d'aigua, ajut alimentari a families de Sana'a, Amran, Adén, i a families que fugen de Taiz i Hodeida, i reconstrucció de cases a la illa de Socotra (també a Iemen), arrassada per dos huracans al novembre passat.

Gairebé no hi ha informació al mitjans catalans i espanyols (i tampoc europeus), sobre la guerra que està devastant el Iemen, i que ha convertit el país i als seus habitants, en l'emergència humanitària amb major nombre d'afectats en un sol país. 21 milions de iemenites, dels 26 que té el país, necessiten a dia d'avui, ajut per menjar, accès a aigua, medicines...

El bloqueig al que Arabia Saudi i la coalició de paisos àrabs que bombardeja Iemen, està sometent al que ja era el país més pobre de l'Orient Pròxim, esta conduïnt al pais al colapse total. A més, el bloqueig és també informatiu, ja que s'impedeix o dificulta moltissim l'entrada de periodistes occidentals.

2,5 milions de desplaçats interns, més de 7000 morts i gairebé 40.000 ferits directament pels bombardejos, 10 nens morts o mutilats diàriament, més de 3000 escoles bombardejades, 10.000 nens morts per malalties derivades de la falta de menjar i d'aigua...

Una de les nostres tasques importants des de fora del Iemen és la pedagogia i sensibilització sobre el que allà està passant, degut a que actualment, Iemen és la guerra silenciada, la guerra desconeguda.

Pots visitar el seu Facebook

Data: 

Dijous 16 juny

Hora: 

19:00

Organitzador: 
ONG Solidarios sin Fronteras
Correu electrònic de l'organitzador: 
solidariossinfronteras@hotmail.com