Conferència virtual 'Podries ser tu: la realitat de les persones sense llar'

 Font:
Dimarts, 13/04/2021
(En línia)

Aquesta xerrada servirà per conèixer les causes del sensellarisme, l'impacte de la COVID-19, els nous perfils de persones sense sostre i la resposta que es dona a aquesta problemàtica.

Tothom és susceptible d'acabar vivint al carrer, una situació per a la qual ningú està preparat. Per conèixer les causes, l'impacte de la COVID-19 en el sensellarisme, els nous perfils de persones sense sostre i la resposta que es dona a aquesta problemàtica, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials ha programat per al 13 d'abril la conferència virtual "Podries ser tu: la realitat de les persones sense llar".

La xerrada anirà a càrrec de David Vázquez Villamor, educador social, psicopedagog i dinamitzador sociocultural que ha treballat amb infants en risc i persones sense llar. El ponent coordina equipaments residencials per a col·lectius vulnerables i participa en la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona (XAPSLL), des d'on ha dissenyat recomptes municipals de persones dormint al carrer, entre altres accions. També és docent al Grau d'Educació Social de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i de cicles formatius de grau superior d'Integració Social.

La sessió es dividirà en tres blocs. En el primer s'analitzaran els factors i les causes que porten a una persona a trobar-se en situació de carrer, abordant també l'impacte de la COVID-19. En el segon es repassarà l'evolució del sensellarisme i s'examinaran alguns mites i noves realitats. En el tercer i últim es plantejaran els reptes i les propostes de millora en la intervenció (treball en xarxa, sensibilització, housing first, entre altres).

Data: 

Dimarts 13 abr

Hora: 

17:00

Organitzador: 
DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials
Correu electrònic de l'organitzador: 
dixit.tsf@gencat.cat