Conflictes armats des de l'enfocament de gènere: impactes diferenciats, construcció de pau i accés a mecanismes internacionals de protecció

Conflictes armats des de l'enfocament de gènere
Dilluns, 19/10/2020 fins Dilluns, 23/11/2020
(En línia)

Curs virtual que es centra en la defensa dels drets de les dones a conflictes armats i en el paper d'aquestes en la construcció de la pau, sovint oblidat i ignorat.

En l'actualitat, l'anàlisi dels conflictes armats i els processos de pau segueix tenint una perspectiva patriarcal que invisibilitza l'afectació que pateixen dones i nenes, omet les contribucions dels moviments de dones a la construcció de la pau i relega les aportacions de les investigadores feministes.

Les violacions dels drets humans en els conflictes armats adquireixen una dimensió específica en els conflictes armats, ja que en els contextos de violència armada i militarisme s'agreugen les desigualtats, la violència de gènere i la violència sexual.

És una tasca pendent encara donar visibilitat a la participació de les dones com a essencials en la resolució de conflictes i en la construcció de pau, així com incorporar l'agenda de gènere i lluitar contra la impunitat dels crims que sofreixen nenes i dones.

Per aquest motiu l'Escola de Cultura de Pau, juntament amb l'Institut de Drets Humans de Catalunya, organitzen aquest curs per tal d'aportar mecanismes de denúncia així com per proporcionar coneixements i eines d'anàlisis de vulneracions de drets humans de dones i nenes en contextos de conflicte. La finalitat del curs és apoderar a les persones participants en la defensa dels drets de les dones, a través de la formació i de l'acció.

Per participar-hi, cal fer inscripció online. Consulta més informació sobre el programa i el professorat i el pla docent.
Data: 

Dilluns 19 oct

Hora: 

00:00

Organitzador: 
Institut de Drets Humans de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
institut@idhc.org