26è TACA'M, Concurs de teatre amateur de Caldes de Montbui

Cartell de la 25a edició del Taca'm
Diumenge, 22/09/2013 fins Dissabte, 30/11/2013

El Taca’m, el concurs de teatre amateur de Caldes de Montbui, arriba enguany a la 26a edició, amb la voluntat de recollir totes aquelles noves propostes que des dels grups amateurs de Catalunya es treballen.

Més de 25 edicions de Concurs de teatre amateur Vila de Caldes de Montbui, el TACA’M, dóna una visió prou global del teatre amateur de Catalunya. Des de El Centre, Ateneu democràtic i progressista mai s'han tancat a la participació de grups de la resta de l’estat i de la Unió Europea, ans al contrari, en cada edició han procurat també la seva representació.

El TACA’M, té la mida justa que els anys d’experiència ens ha demostrat que ha de tenir perquè perduri en el temps. Han intentat sempre mantenir un equilibri de programació on els grups més nous es trobin bé amb els grups teatrals més veterans. Han intentat programar estils de teatre diferents en cada edició, ja que entenen que només amb representació raonada de tots els estils possibles, es garanteix un nivell de Concurs acceptable i reconegut arreu.

A l'hora de fer evolucionar el TACA'M però, sempre han centrat els esforços perquè el públic sigui consolidat, la població compti amb un calendari de teatre prou important i el que és més gratificant, que els grups de teatre amateur de Catalunya (uns 300) el considerin seu i sempre hi vulguin tornar, tot i reconeixent la tasca de l’organització de cara als grups.

Aquest criteri encertat, de cuidar la gent els ha portat a deixar de banda, moltes vegades, la promoció del programa i el treball d’identificació del TACA’M com a producte exportable, promocionable i d’àmbit comarcal. És per aquest motiu, i detectat pels tècnics, que s'han de posar a la feina per promocionar el TACA’M i promoure que tots els grups tinguin la possibilitat d’actuar, encara que per la seva potència siguin més cars.

Fa 25 edicions que es va proposar solucionar una manca de programació estable de teatre a Caldes de Montbui. El mapa, sempre canviant de la forma de fer cultura a molts municipis, comportava que no restava espai per a propostes escèniques de caràcter amateur. Avui, la funció del TACA’M, continua sent la mateixa, en bona part. L’objectiu de donar suport i promoure la cultura popular de base, arts escèniques, majoritàriament, entronca a la perfecció amb la voluntat, tan de l’entitat com d’un públic que respon amb molts ànims. Els grups de teatre amateur, doncs, poden gaudir d’un fòrum digne on presentar les seves propostes. No oblidem la quantitat impressionant de grups de teatre que hi ha al país.

Data: 

Diumenge 22 set

Hora: 

17:36

Organitzador: 
Centre, Ateneu Democràtic i Progressista
Correu electrònic de l'organitzador: 
centredemocratic@gmail.com