Cremada del Dimoni

Muntatge del Dimoni d'enguany a la platja de Badalona
Badalona
Divendres, 10/05/2019

La figura més emblemàtica de la cultura popular badalonina és cremada la nit de Sant Anastasi. I amb ella, els mals que pertorben la societat.

La ciutat de Badalona prepara una nova edició de la seva Festa Major, les 'Festes de Maig' amb un acte majúscul la nit de vetlla com és la Cremada del Dimoni, una tradició que es remunta a l'any 1785, segons apareix documentada al famós 'Calaix de Sastre' del Baró de Maldà. Cada any, el Dimoni tracta una temàtica i alerta la població sobre un perill. Enguany el dimoni tindrà una temàtica relacionada amb el reciclatge.

La Nit de Sant Anastasi és formada per un conjunt d’actes consecutius que precedeixen la Cremada del Dimoni: el Seguici de la Ciutat, la Tanda de Lluïment, l’Acte Sacramental, el Ball de l’Àliga, el Piromusical i la Cremada, i hi participen les principals colles de cultura popular de la ciutat barcelonesa.

Mentre tot això se succeeix, una figura de fusta de més de cinc metres plantada a la sorra de la platja espera el moment en què el piromusical inicia la seva cremada, a les 22h, davant d'una gran expectació. De fet, es tracta de l'acte central de la Festa Major i l'assistència aquella nit és màxima. El disseny de la figura, des de fa uns anys, es fa a través d'un concurs popular on hi pot participar tothom, i aleshores la gent tria quina figura prefereix. Als seus peus, centenars de rèpliques de paper de nens d'escoles són cremades.

Data: 

Divendres 10 Maig

Hora: 

22:00

Correu electrònic Organitzador: 
info@badalona.cat
Organitzador: 
Ajuntament de Badalona