Abordatge dels rumors en els serveis socials

 Font:
Barcelona
Dilluns, 04/02/2019 fins Dilluns, 25/02/2019

Aquest curs ofereix una mirada complexa del fenomen dels rumors, així com un seguit d’eines per abordar-lo tant en les interaccions quotidianes, com per al disseny d’estratègies d’intervenció d’abast més ampli per fer front a aquestes situacions.

En context de crisi econòmica la distribució dels ajuts socials és font de controvèrsia especialment entre les persones que es perceben com a potencialment perceptores d’aquests recursos. Si combinem aquest factor amb la presència de persones immigrades i/o refugiades que, en molts casos, han arribat al país en situacions de molta precarietat, un dels possibles resultats és el sorgiment de rumors que malmeten la convivència ciutadana i que alimenten els discursos i actituds xenòfobs (contraris a qualsevol persona percebuda com a “altra”).

Aquest curs ofereix una mirada complexa d’aquest fenomen, així com un seguit d’eines per abordar-lo tant en les interaccions quotidianes, com per al disseny d’estratègies d’intervenció d’abast més ampli per fer front a aquestes situacions.

Objectius:

  • Explicar el funcionament dels estereotips, els prejudicis i els rumors.
  • Visualitzar les similituds entre els rumors i els virus.
  • Identificar els principals rumors que circulen actualment sobre les persones immigrades i les persones usuàries dels serveis socials.
  • Transmetre eines per qüestionar, aturar i desmuntar els rumors.
  • Oferir informacions i reflexions per desmuntar els principals rumors sobre les persones nouvingudes.
  • Conèixer bones pràctiques per aturar i gestionar els rumors.

Durada: 16 hores. 4 sessions de 4 hores.

Dates: Dilluns 4, 11, 18 i 25 de febrer, de 10 a 14h.

Lloc: Seu social CEESC a Barcelona.

Data: 

Dilluns 04 febr

Hora: 

10:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat