Curs 'Com millorar la participació interna de la meva entitat'

Cartell del curs 'Com millorar la participació interna de la meva entitat'.
Dimecres, 17/04/2024 fins Dimecres, 17/07/2024
(En línia)

La formació pretén ajudar a detectar i resoldre problemes de participació amb l’oferiment dels recursos i les tècniques per donar suport a les entitats en el disseny de plans de millora de la participació.

La participació és un dels grans reptes als quals s'enfronten les entitats sense afany de lucre a Catalunya. En moltes ocasions, les persones vinculades a les entitats no hi participen, els espais de debat no funcionen o no hi ha candidats ni candidates per renovar les juntes de direcció. Per tal que les entitats puguin millorar la seva participació interna, la Subdirecció general de Participació Ciutadana organitza la formació gratuïta 'Com millorar la participació interna de la meva entitat'.

Destinat a persones vinculades a entitats sense ànim de lucre amb seu a Catalunya o bé incloses dins el registre de comunitats catalanes a l’exterior, el curs pretén ajudar a detectar i resoldre els problemes de participació amb els que es troben les entitats amb l’oferiment dels recursos i les tècniques per donar suport en el disseny de plans de millora de la participació. El curs compta amb dos itineraris: itinerari per a entitats de gestió voluntària, sense personal tècnic contractat, i itinerari per a entitats de gestió professionalitzada, amb personal tècnic contractat.

El curs consta de tres sessions grupals virtuals i quatre hores d’acompanyament personalitzat per a cada entitat. La primera sessió, sota el nom 'Les bases de la participació interna i eines de diagnosi', tindrà lloc el 10 d'abril. El 17 i el 24 d'abril, segons l'itinerari, es desenvoluparan les sessions 'Definició del model de participació interna per a entitats de gestió voluntària (amb cas pràctic)'. La sessió 3, de tancament, mirall i networking, es durà a terme el 17 de juliol. Totes es desenvoluparan en horari de 17 a 19 h. L'acompanyament es realitzarà entre maig i juliol, en l’horari i format que millor s’adapti a l’entitat.

Per participar es requereix l'assistència de, mínim, una persona per entitat, tot i que es valorarà positivament la participació de dues o tres persones. A més, es requereix que les persones inscrites de cada entitat assisteixin a la majoria de les sessions. Al programa hi poden participar un màxim de trenta persones. Per aconseguir el certificat d'aprofitament cal assistir a un mínim del 80% de les sessions i treballar en un Pla de millora de la participació interna.

Les entitats interessades a participar-hi hauran de presentar la seva candidatura abans del divendres 1 de març (inclòs), mitjançant el formulari d'inscripcions. A l'hora de fer la sol·licitud, les entitats hauran d’escollir un dels dos itineraris esmentats. L’assignació final s’acordarà amb cada entitat en funció de variable com el perfil i el nombre d’inscripcions. Un cop feta una preselecció, es duran a terme trucades de selecció a les entitats.

En cas de tenir dubtes o comentaris sobre el curs o la inscripció a aquest, pots contactar amb gcamposh@gencat.cat o participacioentitats@tandemsocial.coop.

Data: 

Dimecres 17 abr

Hora: 

17:00

Organitzador: 
Subdirecció general de Participació Ciutadana
Correu electrònic de l'organitzador: 
gcamposh@gencat.cat o participacioentitats@tandemsocial.coop