Curs de cooperativisme cultural

El primer disc de Compartir Dóna Gustet, Marquet, és una obra col·laborativa.
Barcelona
Dimecres, 02/11/2016 fins Dimecres, 30/11/2016

Una formació per adquirir coneixements i recursos per aprofundir en projectes relacionats amb formes d’organització culturals alternatives a les indústries culturals o les indústries creatives.

Agost produccions i Indigestió, amb el suport de la Xarxa d'Economia Solidària, proposen el "Curs de cooperativisme cultural" per a explorar en formes d’organització culturals alternatives. El curs serà presencial, del 2 al 30 de novembre, de 18.30 a 21’00h, al local de la XES (c/ Bailén 5, Barcelona).


Per a molta gent, els discursos i pràctiques més coneguts sobre la gestió de la cultura, principalment aquells que coneixem associats a la idea de les indústries culturals, i, més recentment, les indústries creatives, estan en crisi des de molts punts de vista.

D’una banda, aquelles grans organitzacions que han pogut funcionar sota aquest paradigma semblen trobar-se en crisi en un mon i economia canviants. D’altra banda, allò que prometen no es correspon amb els resultats i procediments de moltes organitzacions que coneixem més de prop. Finalment, i potser és el més important, per a moltes persones no proposen unes relacions i pràctiques coherents amb la mena de cultura que voldríem.

La formació permetrà explorar formes d’organització culturals alternatives. En concret, en el cooperativisme cultural que ja compta amb exemples amb trajectòria a conèixer i analitzar, i que sobretot sembla obrir un camp de possibilitats a explorar més adients per a la cultura entesa com a bé comú.

Algunes de les experiències presents seran: Compartir dóna gustet, La Ciutat Invisible, Cooperativa cultural Rocaguinarda, Fundación de los comunes, La hidra cooperativa i La Directa.

Consulta el programa complet.

Inscripcions (fins al 26 d'octubre): 80,00€

Podeu formalitzar la matrícula, pagant amb targeta o transferència, entrant en aquest enllaç.

Data: 

Dimecres 02 nov

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Indigestió i Agost Produccions