Curs en dol i pèrdues a la vellesa

Curs en dol i pèrdues
Barcelona
Dijous, 01/12/2022
(En línia)

Els i les professionals que treballen amb persones grans, en un gran nombre d’ocasions atenen persones que experimenten un procés de dol. És fonamental saber com actuar per no generar un major sofriment a les persones ateses.

La vellesa és l’etapa del cicle vital en la qual més pèrdues es viuen en un breu període de temps provocant un augment de símptomes depressius a llarg termini. A més, s’evidencia una significativa dificultat per a acceptar les pèrdues i la consciència de la pròpia mort. És fonamental parar un moment i especificar que el dol és la resposta natural de les persones davant alguna cosa que genera dolor.

Per tant, les persones grans tenen una acumulació de pèrdues i canvis que són font de dolor. No només pel que fa a acomiadar persones significatives, sinó també en relació a qüestions com la pèrdua de l’autonomia, la reestructuració de rols, residència, pèrdues per malaltia, canvis en la dimensió sexual i consciència de la pròpia mort. El dol en les persones grans és un procés que pot estendre’s significativament en el temps arribant, habitualment, a ser una experiència que és viscuda fins a la pròpia mort.

Així, si aquesta experiència no és compartida, pot promoure la limitació de les interaccions socials en un context en el qual el dol és una experiència present en gairebé totes les persones, l’àmbit residencial. Aquesta formació vol oferir les eines necessàries per a acompanyar les persones grans en aquesta experiència i ajudar-les a pal·liar-la.

Data: 

Dijous 01 des

Hora: 

15:00

Organitzador: 
Alzheimer Catalunya Fundació
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@alzheimercatalunya.org