Curs en línia: Aspectes legals relacionats amb la guarda dels fills

 Font:
Dimarts, 03/10/2023 fins Dimarts, 24/10/2023
(En línia)

Aquest curs està destinat a persones a qui els interessi conèixer els aspectes legals i pràctics derivats del tipus de guardes acordades per sentència judicial.

Aquest curs organitzat pel Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) està destinat a persones a qui els interessi conèixer els aspectes legals i pràctics derivats del tipus de guardes acordades per sentència judicial, o, en el seu cas, la manera d’actuar durant la tramitació d’un procediment judicial de família.

Es parteix de la regulació establerta al Codi Civil de Catalunya, en relació amb la responsabilitat parental del progenitors i l’exercici de la guarda, aportant una visió global sobre la manera d’actuar dels professionals de l’educació social, quant a informes requerits pels diferents tràmits judicials (procediments de guarda, maltractament de gènere o als fills, etc.), la informació que es pot o no traslladar al sol·licitant i si existeix obligació de fer-ho.

Continguts:

  • Marc contextual: introducció als diferents sistemes de guarda, règims d’estades i comunicacions, potestat parental, prestacions, establerts al Codi Civil de Catalunya.
  • Actuacions del professional de l’educació social: forma de gestionar la informació i els informes per tràmits legals, així com manera d’actuar dels professionals davant de les possibles situacions judicials, segons la guarda i la situació de la família que hagi de ser intervinguda per educadors i educadores socials.

Objectius:

  • Adquirir coneixements sobre la regulació legal de la guarda individual i conjunta.
  • Manera d’actuar segons el sistema de guarda en supòsits de divorci i/o maltractament de gènere o als fills.

A càrrec de Mª del Pilar Tintoré Garriga, advocada especialitzada en Dret de Família i Infància. Presidenta de la Secció de Dret d’Infància i Adolescència de l’ICAB.

Inscriu-t'hi aquí.

Data: 

Dimarts 03 oct

Hora: 

16:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat