Curs "Islam i Pau"

Curs "Islam i Pau"
Barcelona
Dilluns, 19/10/2015 fins Dilluns, 30/11/2015

Francesc-Xavier Marín i Jaume Flaquer imparteixen un curs sobre “Islam i Pau” a la Fundació Carta de la Pau.

La Fundació Carta de la Pau dirigida a l’ONU inaugura la nova oferta formativa d’aquest curs abordant un tema de molta actualitat: “L’islam i la pau”. Es tracta d’un curs que pretén fer una mirada a l’islam amb la voluntat de tenir-ne un coneixement més objectiu i així construir bases per un diàleg intercultural, tot trencant els prejudicis i ressentiments que puguin existir.

Al mateix temps, però, també s’intentarà aprofundir en les bases de la tradició alcorànica i profètica que conformen la vida comunitària islàmica (Umma) i identificar aspectes de la seva tradició que actualment generen debat entre tradicionalistes i reformistes.

Aquest recorregut per l’islam el farem de la mà de dos experts en aquest tema. Per una banda, Francesc-Xavier Marín, doctor en Filosofia, diplomat en Ciències de la Religió, expert en cultura, civilització i religió islàmica i professor de la Universitat Ramon Llull i dels Instituts superiors de Ciències Religioses de Barcelona i Vic.

I per altra banda, Jaume Flaquer, ell és jesuïta, professor de la Facultat de Teologia de Catalunya, llicenciat en filosofia per la Universitat de Barcelona, en Teologia pel Centre Sèvres de París i doctor en estudis Islàmics per l’EPHE (Sorbona de París).

Aquest curs, de set sessions, s’iniciarà el 19 d’octubre i finalitzarà el 30 de novembre, i tindrà lloc cada dilluns de 2/4 de 7 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre a la seu de Fundació Carta de la Pau a Barcelona (C/ Modolell, 41). Per aquells interessats, però que no puguin assistir-hi de forma presencial, també es podrà seguir via online.

El preu d’aquest curs és de 85 euros presencial i 70 euros online. La Fundació Carta de la Pau ofereix un 10% de descompte per alumnes de l’entitat o per inscrits al II Congrés Edificar la Pau al Segle XXI.

Inscripcions

Data: 

Dilluns 19 oct

Hora: 

18:30

Correu electrònic Organitzador: 
formacio@cartadelapau.org
Organitzador: 
Fundació Carta de la Pau dirigida a l'ONU