Curs: Les fundacions i el règim d’IVA (2a. edició)

El curs va dirigit a direccions, gerències i professionals de les àrees de comptabilitat i administració de les fundacions. Font: Unsplash.
Barcelona
Dimecres, 03/04/2019

El 3 d'abril, la Coordinadora Catalana de Fundacions organitza la formació a la seva seu de Barcelona.

El proper dimecres 3 d'abril a les 9.30 h, la Coordinadora Catalana de Fundacions (CCF) organitza el curs ‘Les fundacions i el règim d'IVA’.

El règim d’IVA afecta a l’activitat de les fundacions sense que hi hagi cap marc normatiu específic que contempli la seva particularitat, el que implica que les fundacions han de valorar quins ingressos meriten IVA i quines quotes d’IVA suportat són deduïbles i en quina proporció.

L’objectiu del curs és conèixer quines són les obligacions formals de les fundacions en matèria d’IVA, identificar en quins casos les fundacions han d’ingressar IVA pels ingressos obtinguts i quantificar correctament les quotes d’IVA suportat deduïbles de les fundacions, d’acord amb els diferents sistemes de determinació de l’IVA suportat deduïble.

També es vol donar a conèixer els diferents criteris de l’Agència Tributària respecte de la fiscalitat aplicable en matèria de l’IVA a les fundacions.

Els docents de la formació són el Lluís Basart, soci de l’àrea assessoria d’Auren i Daniel Viader, gerent de l’àrea assessoria d’Auren.

El curs va dirigit a direccions, gerències i professionals de les àrees de comptabilitat i administració de les fundacions.

Dins de la sessió, s’abordaran temes com ‘les fundacions, empresàries a efectes de l’IVA’ o ‘ingressos: règim d’operacions subjectes i exemptes a l’IVA’.

També es vol tractar la fiscalitat de les principals fonts de finançament amb donatius, subvencions i dotacions, entre d’altres, i les despeses a partir de la deduïbilitat de les quotes d’IVA suportat.

El curs té un cost de 90€ per fundacions associades a la CCF i de 180€ per les fundacions no sòcies. Per assistir, cal emplenar el formulari d'inscripció i fer el pagament per transferència al compte ES54 2100 3014 7125 0001 1502, indicant el nom de la persona participant i la referència ‘Curs 03/04’.

Data: 

Dimecres 03 abr

Hora: 

09:30

Correu electrònic Organitzador: 
info@ccfundacions.cat
Organitzador: 
Coordinadora Catalana de Fundacions