Curs on line: Intervenció social i literatura

 Font:
Dijous, 14/01/2021 fins Divendres, 29/01/2021
(En línia)

A través dels àlbums il·lustrats i la narrativa podem establir vincles educatius, abordar situacions de risc i incidir des del simbolisme de les narracions en tota la dimensió emocional d'infants i joves.

Durada: 12 hores.
Dates: 14, 15, 21, 22, 28 i 29 de gener, de 10h a 12h.
Lloc: A distància.

Aquesta és una formació introductòria que ens acostarà a la literatura com a eina d'intervenció social. A través dels àlbums il·lustrats i la narrativa podem establir vincles educatius, abordar situacions de risc i incidir des del simbolisme de les narracions en tota la dimensió emocional d'infants i joves.

Objectius:

  • Conèixer propostes literàries com a eina d'Intervenció socioeducativa.
  • Incidir en l'expressió emocional d'infants i joves a través del simbolisme narratiu.
  • Construir vincles, espais de reflexió, autoconeixement i expressió amb la literatura.
  • Conèixer i reconèixer obres literàries.

Metodologia:

Des d'una metodologia teoricopràctica, es proposaran activitats per treballar el vincle educatiu a partir d'una selecció d'àlbums il·lustrats, detectar indicadors de risc i possibilitats d'intervenció i abordatge educatiu en les diferents etapes.

A partir de la presentació d’una bibliografia proposada s’aniran presentant els recursos del mediador i com treballar-los per adquirir-ne destresa en la pràctica professional quotidiana.

A càrrec de: Susanna Giménez, diplomada en Educació Social i llicenciada en Antropologia Social i Cultural i Magalí Homs, dissenyadora d’interiors formada a l’escola Elisava, i a l’IDEP com a realitzadora de televisió, vídeo i cinema. Màster d’Arquitectura Efímera per la UAB.

Data: 

Dijous 14 gen

Hora: 

10:00

Organitzador: 
CEESC
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@ceesc.cat