Curs MAIA pels Objectius de Desenvolupament Sostenible

 L’objectiu és formar a joves líders de diferents països que esdevinguin agents de canvi local. Font: Unsplash.
El Prat de Llobregat
Dilluns, 18/11/2019 fins Divendres, 20/03/2020

El curs impulsat per Fundesplai formarà a joves líders de diferents països per assolir un canvi local emmarcat als ODS.

Actualment, el món s’enfronta a grans reptes que ha d’assolir. La lluita contra el canvi climàtic, l’eradicació de la pobresa o la lluita contra les desigualtats, són només alguns d’aquests reptes.

Emmarcat en els ODS, Fundesplai engega el curs MAIA amb l’objectiu de formar a joves líders de diferents països que esdevinguin agents de canvi local.

El curs està dirigit a persones d’entre 25 i 35 anys amb esperit creatiu i crític que vulguin implicar-se en un projecte col·laboratiu global.

El nom del propi curs (MAIA: Movement, Awareness, Inspiration, Action) fa referència a la metodologia que es desenvoluparà i als quatre blocs que s’impartiran al curs: ‘Moviment’, fem possible l’impossible, ‘Consciència’, crisi i oportunitats, ‘Inspiració’, joves i lideratge transformador i ‘Acció’, actuem pels ODS.

La formació ofereix a l’alumnat una connexió i intercanvi d'experiències amb joves i organitzacions de tot el món, estratègies i eines per a la mobilització juvenil i transformació de comunitats, coneixement profund dels ODS i desenvolupament de capacitats de lideratge i comunicació estratègica.

El curs compta amb més de 20 professionals en el seu àmbit i de diversos països com Chile, Brasil, Guatemala i Argentina. Algunes de les persones que formen el professorat són Bruna Baffa, consultora especialitzada en cultura jove, Genis Roca, tecnòleg i president de RocaSalvatella, Liliana Arroyo, investigadora de l' ‘Institut d’Innovació Social’ (ESADE), o Lasse Rouhiainen, expert en intel·ligència artificial.

El curs consta d’un total de 200 hores i està estructurat en 4 blocs: dos presencials les setmanes del 18 al 24 de novembre de 2019 i del 23 al 29 de març de 2020, un de formació en línia i l’últim dedicat a l'elaboració del projecte. La part presencial tindrà lloc al Centre Esplai, seu de Fundesplai al Prat de Llobregat.

El període d’inscripció finalitza el 15 de setembre i per formalitzar-la, cal emplenar el formulari d’inscripció.

Data: 

Dilluns 18 nov

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Fundesplai
Correu electrònic de l'organitzador: 
fundacio@fundesplai.org