Curs 'Observació electoral internacional: funcions, pràctica i reptes'

 Font:
Barcelona
Dimecres, 31/01/2018 fins Dimecres, 21/02/2018

Es presentaran els conceptes, funcions i evolució de l’observació electoral internacional. S'analitzarà la seva pràctica per part d’organismes internacionals, el seu paper en els processos democratitzadors, i els reptes que afronta actualment.

L’observació electoral internacional ha jugat un paper cabdal en la consolidació de les transicions a la democràcia a nivell internacional a les darreres dècades. Organismes internacionals com les NNUU, la UE i l’OSCE han contribuït a la seva expansió i professionalització, juntament a organitzacions de la societat civil i assemblees parlamentàries.

La seva pràctica ha esdevingut un instrument cabdal de promoció de la democràcia de la política exterior d’un gran nombre d’estats occidentals i d’entitats com la UE, que han vinculat l’ajuda al desenvolupament i els avantatges comercials a la celebració d’eleccions democràtiques. Ara bé, la seva vinculació a agendes polítiques ha portat a qüestionar-ne en determinats casos la utilitat i la imparcialitat.

Data: 

Dimecres 31 gen

Hora: 

16:00

Organitzador: 
Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya
Correu electrònic de l'organitzador: 
formacio@colpis.cat