Curs online per combatre el racisme a les entitats juvenils

Curs online per combatre el racisme a les entitats juvenils
Dimecres, 02/12/2020 fins Dimecres, 09/12/2020
(En línia)

El Consell de Joventut de Barcelona (CJB) i el CRAJ estrenen nou cicle formatiu per fer de les entitats juvenils un espai inclusiu, diversi lliure de racisme.

El racisme és un element estructual de la societat actual i com a tal, també és troba en el si de les associacions i col·lectius juvenils. Tenint en compte que les associacions no són un espai exempt e racisme, cal passar a l’acció per abordar-lo i promoure l’antiracisme en el dia de les entitats juvenils.

La formació va dirigida a col·lectius i associacions de joves de Barcelona i consta de dues sessions programades a través de Zoom per dimecres 2 i 9 de desembre de 18.30h a 20.30h. Es tracta d'una formació gratuïta i amb places limitades. Per aquest motiu, cal realitzar la inscripció prèviament a través de l'enllaç ‘Inscripció al cicle formatiu per combatre el racisme a les entitats juvenils.

La primera sessió tractarà sobre racisme, detecció i abordatge i anirà a càrre de SOS Racisme Catalunya. A més de tractar conceptualment què és racisme i situacions de discriminació racista a la vida quotidiana, facilitarà eines i recursos per defensar els drets de les persones per erradicar el racisme, amb èmfasi en el paper que tenen les entitats juvenilsi en la lluita contra el racisme.

La segona sessió tractarà sobre experiències antiracistes i anirà a càrrec del Col·lectiu Catàrsia i Joves Gitanos de Gràcia. Es tractarà d'una sessió en què diversos col·lectius de joves que desenvolupen accions i projectes de visibilització i sensibilització de l’antiracisme. A més, hi haurà un espai de posada en comú d'experiències, crítiques i reflexions des del punt de vista de l'antiracisme i el feminisme.

Per a més informació, trucar 93 265 52 17 o bé a través d'e-mail a assessoraments@crajbcn.cat.

Data: 

Dimecres 02 des

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Centre de Recusos per a les Associacions Juvenisde Barcelona (CRAJ)
Correu electrònic de l'organitzador: 
craj@crajbcn.cat