Curs online d’aproximació al món àrab

 Font:
Dilluns, 29/11/2021 fins Dimecres, 01/12/2021
(En línia)

Formació adreçada a entitats i persones treballadores en contacte amb col·lectius procedents del món àrab, i en general a tothom interessat en temes de solidaritat i cooperació.

Els dies 29 i 30 de novembre i 1 de desembre, tindrà lloc una nova edició del Curs d'aproximació al món àrab que l'Associació Catalunya-Líban imparteix en el marc de les Jornades del Món Àrab, un esdeveniment que té com a objectiu promoure el coneixement sobre els països del món àrab i contribuir a difondre la creativitat artística de la joventut àrab resident a Catalunya.

L'edició d'enguany es farà en format virtual, a través de la plataforma Zoom.

Programa

29 novembre
Qui són els àrabs? El cas del Líban
La pluralitat ètnica i religiosa en el món àrab. Importància geogràfica, política i econòmica. El Líban: realitat sociopolítica i polítiques de solidaritat i cooperació.
Ghassan Saliba, president de l’Associació Catalunya-Líban.

30 novembre
Palestina, una història de resistència
Polítiques de solidaritat, moviments de dones palestines i lluita d’alliberament nacional.
Hisham Abou Shrar, professor palestí de la Universitat Autònoma de Barcelona.

1 desembre
Les revoltes al món àrab amb perspectiva de gènere
El paper de les dones a les revoltes i la seva importància en la transformació social, a través dels casos del Sudan i el Líban.
Dina Bashir, activista sudanesa pels drets humans, i Lynn Dika, artista, investigadora i activista creativa del col·lectiu LGTBIQ+.

El curs és gratuït, però és necessària la inscripció prèvia a través de formulari o escrivint un correu a sensibilitzacio@ambelliban.cat.

Data: 

Dilluns 29 nov

Hora: 

18:00

Organitzador: 
Associació Catalunya-Líban
Correu electrònic de l'organitzador: 
sensibilitzacio@ambelliban.cat