Curs “Projectes europeus per a les ONG: programes i participació”

Foto del curs. Font: Ciemen
Barcelona
Dilluns, 19/09/2016

Organitzat per CIEMEN, el curs va dirigit a les organitzacions del Tercer Sector interessades a apropar-se a Europa.

El curs “Projectes europeus per a les ONG: programes i participació” organitzat per CIEMEN és una oportunitat per a les persones que treballin com a tècnics o directius d’entitats del Tercer Sector i que estiguin interessades a apropar-se a Europa. Sovint, la Unió Europea és percebuda com una institució llunyana, però pel que fa a la societat civil, inverteix molts esforços i ofereix eines perquè les organitzacions puguin aprofitar diferents oportunitats.

L’objectiu del curs és explicar la realitat i el funcionament europeus, a més de revisar el marc de finançament plurianual actual i exposar els programes i línies de finançament principals per a ONG. En línies pràctiques, també es mostraran els passos per presentar i gestionar un projecte europeu.

El programa del curs és el següent:

Mòdul 0. Per què mirar a Europa?

Mòdul 1: Període de programació 2014-2020

Mòdul 2: Fonts de finançament per a ONG

Mòdul 3: Suport institucional a Catalunya

Mòdul 4: De la idea al projecte europeu

Mòdul 5: Taller: presentació d’un projecte europeus

Mòdul 6: Preparació i gestió financera d’un projecte europeu

Mòdul 7: Execució del projecte

Per conèixer la durada dels mòduls, els ponents i més informació sobre el contingut, la inscripció i el lloc de realització, pots consultar el següent enllaç. A més, el curs es completarà amb una visita a Brussel·les el dia 26 d’octubre (els costos aniran a càrrec de l’alumne), per conèixer les institucions europees i la seva relació amb les organitzacions externes.

El curs s’iniciarà el dia 19 de setembre i s’acabarà el 19 d’octubre de 2016. Amb una durada d’un mes, serà els dilluns i els dimecres de 16:00 a 19:00 l’horari habitual. La data límit per fer la inscripció és el 13 de setembre de 2016.

Data: 

Dilluns 19 set

Hora: 

16:00

Correu electrònic Organitzador: 
secretaria@ciemen.cat
Organitzador: 
CIEMEN