Debat: ‘De l’erosió democràtica a l’explosió de les revoltes socials’

Manifestació de jovent en ple carrer. Font: dfactory
Barcelona
Dijous, 05/03/2020

S’hi parlarà dels nous impulsos reivindicatius que posen en joc els sistemes actuals i obren perspectives arriscades i a la vegada esperançadores.

L'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) i Casa Amèrica organitzen la primera sessió del cicle de debats ‘Pulsions de Llatinoamèrica’ sota el títol ‘De l’erosió democràtica a l’explosió de les revoltes socials’. El debat tindrà lloc el 5 de març a la seu de Casa Amèrica Catalunya de Barcelona (Còrsega, 299) a les 19.00 hores. L’acte se centrarà en les protestes socials massives contra unes institucions i uns partits que no han aconseguit millorar les condicions de vida de la ciutadania.

Així mateix, també s’hi parlarà dels nous impulsos reivindicatius que posen en joc els sistemes actuals i obren perspectives arriscades i a la vegada esperançadores. Hi participaran Carlos Malamud, investigador principal del Real Instituto Elcano, catedràtic d'Història d'Amèrica a la UNED i membre de l’Academia Nacional de la Historia de Argentina; i Erika M. Rodríguez Pinzón, doctora per la Universidad Autónoma de Madrid i sociòloga per la Universidad Nacional de Colombia. L’entrada a l’acte és lliure i gratuïta.

Data: 

Dijous 05 març

Hora: 

19:00

Organitzador: 
ICIP
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio.icip@gencat.cat