Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència: Tallers i lliurament de premis de Wisibilízalas

Imatge del Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència. Font: 11defebrero.org
Barcelona
Dissabte, 11/02/2017

La UPF celebra el Dia Internacional de la Nena i la Dona a la Ciència amb tallers adreçats a nenes, dones i famílies i amb l'acte de lliurament de premis del concurs Wisibilízalas, que vol donar visibilitat de les dones en ciència i tecnologia.

L'any 2015 la Assemblea General de les Nacions Unides va proclamar l'11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. La jornada tindrà lloc el mateix dia en què es commemora la diada, dissabte 11 de febrer. Serà de 10.00 a 13.00 hores, al Campus de la Comunicació de Universitat Pompeu Fabra (Roc Boronat 138. Barcelona).

L'esdeveniment començarà amb una xerrada inspiracional a càrrec de Cristina Aranda, Chief Màrqueting Officer a Intelygenz i cofundadora de MujeresTech, i tot seguit es realitzarà el lliurament de premis del concurs Wisibilízalas. Es tracta d'un certamen que pretén lluitar contra els estereotips que associen el treball en ciència en general, i en tecnologia en particular, amb el gènere masculí. Convida a alumnes d'ESO i Batxillerat a reflexionar sobre la menor visibilitat de les dones en ciència i tecnologia i a potenciar les referències femenines en aquest àmbit.

A partir de les 11.30 es faran tallers simultanis adreçats a nenes, dones i famílies:

  • Taller 1: Joc / So / Cosa - creació sonora (4-8 anys sense acompanyants). Lina Bautista i Laura Llaneli, Phonos. Sons de Barcelona
  • Taller 2: Lego WeDo 2.0 (7-10 anys). José Cabrera, Edukative
  • Taller 3: Lego Mindstorms (11-16 anys). Edukative
  • Taller 4: Lego Mindstorms (dons a partir de 16 anys). Jonathan Ferrer, Artificial Intelligence and Machine Learning group, DTIC-UPF
  • Taller 5: Impressió 3D (mares i filles). Nerea Mangado, Simbiosys group, Barcelona Med-Tech, DTIC-UPF
  • Taller 6: "Digui-ho en bits!". Taller d'animació amb Snap! (Dons a partir de 16 anys). Rita Gamifica't
  • Taller 7: Design Thinking (dons a partir de 16 anys). Cristina Aranda, Intelygenz i MujeresTech
  • Taller 8: Scratch a l'American Space

Es tracta d'una activitat organitzada per DTIC / Enginyeries UPF i Civic Lab Barcelona, amb la col·laboració d'Edukative, Gamifica't, MujeresTech i Consolat USA (American Space - Bibl. Ignasi Iglesias).

Més informació i inscripcions en aquest enllaç.

Data: 

Dissabte 11 febr

Hora: 

10:00

Organitzador: 
UPF
Correu electrònic de l'organitzador: 
aurelio.ruiz@upf.edu