Dia Internacional del Poble Gitano

Imatge del cartell commemoratiu dels actes del 8 d'abril a Barcelona
Divendres, 05/04/2013 fins Dilluns, 08/04/2013

Del 5 al 8 d’abril a Barcelona es duran a terme diferents activitats per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano. Exposicions, concursos, música i espectacles organitzats per diferents entitats de la ciutat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Per commemorar el Dia Internacional del Poble Gitano, les entitats membres del Consell Municipal del Poble Gitano en col·laboració amb la Regidoria de Dona i Drets Civils de la Ciutat de Barcelona i els districtes de la ciutat, han organitzat diferents activitats i actes. Podeu consultar totes les activitat descarregant-vos el díptic o en el següent enllaç.

Divendres 5 d’abril de 19 a 22 h

Obra de teatre “Gitanos evangèlics el 8 d’abril, per què no?” a les Cotxeres de Sants. Organitzat per AGAPE (Associació Cultural Cristiana de Catalunya) i Associacions Culturals Cristianes de La Cera, Pl. Espanya i Bon Pastor

Dissabte 6 d’abril de 10 a 19 h

El barri d’Hostafrancs organitza una activitat divulgativa i de convivència al barri sota el títol: “A Hostafrancs també celebrem el Dia Internacional”. Tindrà lloc a la plaça Joan Pelegrí i està organitzat per l’Associació Esportiva Gitana d’Hostafrancs.

Diumenge 7 d’abril

Al parc de la Ciutadella hi ha previstos diferents activitats i esdeveniments.

De 10 a 19 h

La Fundació Pere Closa prepara una exposició de dibuixos dels seus alumnes i tallers per a infants i joves per utilitzar el vocabulari rromanó, amb el títol: “Aprenem rromanó”

De 10 a 19 h

L’Associació Gitana de Joventut, Igualtat i Progrés durà a terme un taller per a construir un vaixell i exposarà un documental fotogràfic amb el títol: “Tots cap al mateix rumb”

De 12 a 13.15 h

L’Agrupació d’Entitats per al Desenvolupament del Poble Gitano dels Països Catalans (AGIPCAT) presentarà l’espectacle d’animació infantil de Rumba catalana per a infants i famílies a càrrec de Landry el Rumbero.

De 17.30 a 18 h

L’Associació Intercultural Nakeramos presentarà l’espectacle de flamenc i teatre d’animació “Zigeunernacht” en memòria de les víctimes de l’Holocaust, acompanyat d’una exposició sobre el 8 d’abril – Dia Internacional del Poble Gitano.

De 18 a 19 h

L’Associació Tots els Color organitzarà una mostra de grups musicals amb producció pròpia,

àudio vídeo i grafisme: “CAN RUMBA un món digital”

A la Font Màgica de Montjuïc de 20 a 21 hores s’hi podrà veure un Espectacle de llum i color amb motiu del Dia Internacional del Poble Gitano amb parlaments institucionals en català, rromanó i anglès. Aquest acte està organitzat pel Consell Municipal del Poble Gitano.

Dilluns 8 d’abril de 12.30 a 13.30 h al riu Besòs la FAGIC ha organitzat el darrer acte de commemoració amb la cerimònia d’ofrena de pètals i encesa d’espelmes al riu amb balls i càntics gitanos. Podeu consultar el mapa de localització a: www.fagic.org

La Unió Romaní ha organitzat un concurs fotogràfic per premiar les tres millors imatges fetes durant el transcurs dels actes de celebració. Podeu consultar les bases en aquest enllaç.

Data: 

Divendres 05 abr

Hora: 

19:00

Correu electrònic Organitzador: 
cmpgb@bcn.cat