Dia Universal dels Drets dels Infants

Il·lustració Campanya cedida per Francesco Tonucci, Frato
El Prat de Llobregat
Dijous, 20/11/2014

El proper dijous 20 de novembre se celebra el Dia Universal dels Drets dels Infants, una efèmeride que aquest any commemora el 25 anivesari de la Convenció aprovada per les Nacions Unides per tal de protegir els infants de tot el món.

Amb motiu d'aquests 25 anys, Fundesplai (Fundació Catalana de l'Esplai), els esplais i les escoles que en formen part han posat en marxa la campanya #DretalLleure, per reivindicar públicament, des de l'àmbit de l'educació en el lleure, un dels drets més elementals dels infants: el seu dret al Joc! tal com recull l’article 31.

Aquesta iniciativa proposa que durant aquests dies, esplais i escoles tallin i omplin els carrers de jocs a cada municipi, tot reproduint la famosa vinyeta del pedagog Francesco Tonnucci que és imatge de la campanya, com a gest simbòlic i reivindicatiu del valor educatiu del lleure.

La mobilització #DretalLleure disposa d'un bloc amb tota la informació de la iniciativa, el vídeo Pel Dret al Lleure, una agenda que anirà incorporant els diferents actes previstos i un banc de recursos per tal de contribuir a donar a conèixer la iniciativa.

Data: 

Dijous 20 nov

Hora: 

09:00

Organitzador: 
Fundació Catalana de l'Esplai
Correu electrònic de l'organitzador: 
fundacio@fundesplai.org