Diada Falconera de les Festes de Sant Josep Oriol 2023

Fotografia dels Falcons de Barcelona en una de les seves actuacions a Barcelona. Font: Falcons de Barcelona
Barcelona
Diumenge, 26/03/2023

Com a cloenda de la tradicional festivitat anual que se celebra al voltant de la basílica de Santa Maria del Pi, els Falcons de Barcelona presenten una de les seves actuacions més populars.

El diumenge 26 de març, a les 10.15 h, els Falcons de Barcelona donen el toc d'inici a la celebració de la Diada Falconera, un acte característic del grup que se celebra en el marc de les Festes de Sant Josep Oriol o festa major del barri del Pi de Barcelona. Es tracta de la festivitat anual que omple els carrers i places, del voltant de la basílica de Santa Maria del Pi, de cultura popular i gresca. La plaça de Sant Josep Oriol és l'indret que acollirà la tradicional Diada Falconera, a més d'altres activitats que tenen lloc el dia de la cloenda, com la matinada de grallers i gralleres.

La trobada de gegants, capgrossos i bestiari, amb la presència del Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, en Perot lo Lladre, els Gegants infantils del Pi, els quatre Gegants del Pi i les peces d'imatgeria convidades, és un altre dels actes especials del dia. La plaça de Sant Josep Oriol també serà l'epicentre de diferents balls de celebració i, com a acte final de la festivitat del barri del Pi 2023 serà la cercavila de festa major amb colles de capgrossos i balls tradicionals, a més del bestiari i els gegants habituals, en Mustafà i l’Elisenda.

Data: 

Diumenge 26 març

Hora: 

10:15

Organitzador: 
Falcons de Barcelona
Correu electrònic de l'organitzador: 
infoweb@falconsdebarcelona.cat