Diada per la Noviolència 2023: homenatge a Mahsa Amini

Fragment del cartell oficial de la Diada per la Noviolència 2023. Font: Unipau
Sant Cugat del Vallès
Diumenge, 29/01/2023

Enguany, aquest esdeveniment anual que la Universitat Internacional de la Pau celebra per transmetre la no-violència com una actitud personal i col·lectiva, ret homenatge a la jove kurda Masha Amini.

El diumenge 29 de gener, la rambla del Celler de Sant Cugat del Vallès torna a ser l'escenari que acull la Diada per la Noviolència, celebrada anualment per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), entorn la data del 30 de gener en commemoració de l’assassinat de Mahatma Gandhi. Enguany, la persona escollida per retre homenatge és Masha Amini, una jove kurda que, per no dur el hijab de manera que li cobrís íntegrament els cabells, va ser arrestada i torturada per la Patrulla d’Orientació de la policia iraniana fins a morir.

Després de les atrocitats comeses a la Masha Amini, víctima de la violència masclista, institucional i estatal de l’Iran, es van organitzar diferents manifestacions i revoltes a escala internacional en contra del sistema opressiu i masclista del país. L'objectiu de la jornada és recordar que la no-violència és una actitud personal i col·lectiva que cal continuar promovent.

Data: 

Diumenge 29 gen

Hora: 

12:00

Organitzador: 
Universitat Internacional de la Pau (Unipau)
Correu electrònic de l'organitzador: 
comunicacio.unipau@​gmail.com