Diàleg sobre les causes i conseqüències de les polítiques neoliberals a l'Amèrica Llatina

L’objectiu és construir una reflexió comuna de l’ofensiva neoliberal que intenta anul·lar les conquestes de la classe treballadora minvant els seus drets laborals i de ciutadania. Font: Unsplash.
Barcelona
Dijous, 23/01/2020

El 23 de gener, la Fundació Pau i Solidaritat organitza l’acte a CCOO de Catalunya, Barcelona.

El proper dijous 23 de gener a les 18.30 h, Fundació Pau i Solidaritat - CCOO de Catalunya organitzen el Diàleg sobre les causes i conseqüències de les polítiques neoliberals a l'Amèrica Llatina: els casos de Xile i Colòmbia.

L’objectiu de la sessió és construir una reflexió comuna de l’ofensiva neoliberal que intenta anul·lar les conquestes de la classe treballadora minvant els seus drets laborals i de ciutadania. Per aquest motiu, s’analitzarà amb expertes de la regió dues lluites socials i sindicals de la història recent de l’Amèrica Llatina relacionades amb les reivindicacions compartides per la societat civil de sud-amèrica.

Les ponents seran Anna Ayuso, investigadora sènior del IDOB per a l'Amèrica Llatina i professora associada a la UAB i Judith Muñoz, investigadora i docent a la Facultat d'Educació de la UB.

A Colòmbia, el que es coneix com a ‘paquetazo’, és la proposta de reformes que Iván Duque vol realitzar. Es tracta d’una reforma laboral, de pensions i fiscal amb desregularització de les condicions de treball, privatització dels fons de pensions i concessions tributàries als grans capitals. Aquesta reforma ha provocat l’aturada més gran dels darrers anys, iniciada el 25 de novembre i que encara continua.

Respecte el cas de Xile, el ‘tarifazo’ va desencadenar un seguit de protestes al carrer que ja fa 3 mesos que dura. L’esclat va ser la decisió del govern conservador de Sebastián Piñera d’incrementar el preu del metro, una estructura que la ciutadania considera imprescindible per a la classe treballadora. Actualment, el país està preparant un plebiscit per al 26 d’abril amb l’objectiu de decidir si ha de modificar la constitució.

Data: 

Dijous 23 gen

Hora: 

18:30

Organitzador: 
Fundació Pau i Solidaritat
Correu electrònic de l'organitzador: 
pauisolidaritat@ccoo.cat