Dinar de Nadal d'Amics de la Gent Gran a Barcelona

Dinar de Nadal d'Amics de la Gent Gran a Barcelona
Barcelona
Dissabte, 19/12/2015

Amb l'arribada de les festes torna el tradicional Dinar de Nadal d'Amics de la Gent Gran que se celebrarà a 11 ciutats diferents de Catalunya.

El ja tradicional Dinar de Nadal tindrà lloc el dissabte 19 de desembre i se celebrarà a 11 ciutats diferents de Catalunya, amb un total de 13 dinars: a Badalona, Barcelona (3 dinars), Cambrils, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Vic , Reus, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Sant Cugat i Vilanova i la Geltrú). Unes 500 persones grans participaran en aquestes celebracions, acompanyades pels voluntaris i voluntàries que els donen suport durant l’any i els ajudaran en els desplaçaments d’aquell dia.

Durant la celebració del Dinar de Nadal a Barcelona, s'atorgarà el Premi Amics de la Gent Gran 2015, en la seva 6a edició, a l’actriu Montserrat Carulla, per la seva contribució cultural i cívica. Nascuda el 1930, Carulla rebrà aquest guardó també per donar veu a les persones grans i per la seva trajectòria artística. En les anteriors edicions, les persones grans premiades van ser: la il·lustradora Roser Capdevila (2014), l’activista i economista Arcadi Oliveres (2013); Neus Català, lluitadora antifeixista (2012); l'escriptor Josep Maria Espinàs (2011); i el metge i humanista Moisès Broggi (2010).

Amics de la Gent Gran és una organització de voluntariat que va néixer a Barcelona el 4 de setembre de 1987, fruit de l’interès d’un grup de persones per la tasca i la filosofia de l’organització Les peties frères des Pauvres, nascuda a Paris l'any 1946, a les acaballes de la segona guerra mundial. Amics de la Gent Gran lluita contra la soledat i la marginació social de les persones gran, gràcies a la sensibilització de la societat i a les voluntàries i voluntaris que les acompanyen. Durant el passat 2014 ha donat suport a 989 persones grans, fruit de la tasca desinteressada de 1.251 persones voluntàries i l’ajuda de 2.686 persones sòcies i donants. L’entitat va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2012.

Data: 

Dissabte 19 des

Hora: 

13:30

Organitzador: 
Amics de la Gent Gran