Xerrada: 'Els reptes de la transició a la vida adulta de les persones amb discapacitat intel·lectual'

 Font:
Divendres, 03/05/2024
(En línia)

La conferència servirà per identificar les barreres i les dificultats amb què les persones amb discapacitat intel·lectual es troben en la transició a la vida adulta, així com els recursos necessaris per superar-les.

L'adolescència és un període especialment complex per a les persones amb discapacitat intel·lectual. Durant aquests anys solen fer-se notòries les diferències d'interessos i d'inquietuds amb companys i amistats, fet que a vegades condueix al distanciament. També és el moment en què acaben una etapa educativa, afronten opcions formatives i de futur laboral, i es preparen per a l'emancipació del context familiar.

Per conèixer millor aquesta etapa i millorar així l'acompanyament que se'n pot fer des dels serveis socials, DIXIT Lleida Centre de Documentació de Serveis Socials oferirà el 3 de maig la conferència 'Els reptes de la transició a la vida adulta de les persones amb discapacitat intel·lectual', que podrà seguir-se en directe per internet.

L'activitat anirà a càrrec de la investigadora Maria Pallisera. La ponent és doctora en Pedagogia, catedràtica del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona i membre de l'Institut de Recerca Educativa de la mateixa universitat, on coordina el Grup de Recerca en Diversitat. Està especialitzada en recerca sobre temes vinculats amb la inclusió social de persones amb discapacitat intel·lectual, i una de les seves línies principals d'investigació és la transició a l'edat adulta i vida activa.

Durant la xerrada, Pallisera revisarà l'estat de la recerca sobre les barreres i les dificultats amb què les persones amb discapacitat intel·lectual es troben en la transició a la vida adulta, així com sobre els recursos necessaris per superar-les. La ponent incidirà en la importància de personalitzar els suports i se centrarà en els àmbits de les amistats i les relacions, la participació comunitària i la inserció sociolaboral.

Inscripcions: Activitat virtual. Empleneu el següent formulari abans de les 10 h del dia de l'activitat per rebre l'enllaç i la contrasenya al correu electrònic que indiqueu.

Data: 

Divendres 03 Maig

Hora: 

12:00

Organitzador: 
DIXIT Lleida
Correu electrònic de l'organitzador: 
dixit.dretssocials@gencat.cat