Conferència en línia 'Eines per a la detecció de la violència masclista des de la perspectiva d'infants i adolescents'

 Font:
Dijous, 23/05/2024
(En línia)

Durant la xerrada s’explicarà el projecte SomAquí! i es coneixerà el model dissenyat per a la detecció precoç de la violència masclista des dels centres educatius

Les escoles i els instituts són un espai on detectar de forma precoç les situacions de violència masclista que infants i adolescents poden viure a casa gràcies a eines com la creada a partir de la recerca 'SomAquí! Detecció de la violència masclista des de la perspectiva dels infants', duta a terme per Liberi, Grup de recerca en infància, joventut i comunitat de la Universitat de Girona (UdG).

Per conèixer aquest projecte, DIXIT Centre de Documentació de Serveis Socials prepara per al 23 de maig la conferència en línia 'Eines per a la detecció de la violència masclista des de la perspectiva d'infants i adolescents'. L'activitat serà a càrrec de Carme Montserrat, investigadora principal de Liberi, juntament amb Pere Soler.

La ponent és catedràtica de Psicologia Social a la UdG, on a més d'investigar, és docent en els graus de Psicologia, Educació Social i Treball Social. Entre altres, destaquen els 13 anys treballant en el camp de la protecció a la infància i adolescència a l’Ajuntament de Barcelona.

La xerrada servirà per donar a conèixer la recerca SomAquí! i el model dissenyat per detectar situacions de violència masclista a casa des dels centres educatius, a qui dona un rol actiu en la detecció del problema, la cerca de suport i, en definitiva, en la disminució d'aquest problema social.

Els investigadors van recollir 3.664 qüestionaris d'alumnes entre quart de primària i quart d'ESO i van comptar amb l'assessorament de sis grups d'infants i adolescents d'entre 9 i 16 anys de Figueres, Girona, Palau d'Anglesola, Tortosa i Vic. El projecte, de dos anys de durada, va ser un dels guanyadors de la convocatòria competitiva de la Social Research Call 2020 de «la Caixa» Foundation i va comptar amb la col·laboració del Departament de Drets Socials, a través de la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut, i del d'Educació.

Inscripcions: Activitat virtual. Empleneu el següent formulari abans de les 14 h del dia de l'activitat per rebre l'enllaç i la contrasenya al correu electrònic que indiqueu.

Data: 

Dijous 23 Maig

Hora: 

17:00

Organitzador: 
DIXIT
Correu electrònic de l'organitzador: 
dixit.dretssocials@gencat.cat